13 september 2021

Karantän dag 9 - Ny ansökan om att få öppna kontoret

Morgonen startade med att vi fick ett mail från Ministry of Health. Det enda som stod var att de tagit del av våra uppgifter och att vi får besked så snart ett beslut har fattats. Skall man skratta eller gråta?


Rummet började bli rejält dammigt så idag beställde vi upp en dammsugare så att jag kunde göra rent. Det blev även dammat med en trasa vi fått. Nu är det i alla fall lite bättre.


Satte mig idag och ansökte om ett nytt tillstånd för att öppna vårt kontor igen när det börjar bli lite lättnader i reglerna. Det roliga (eller inte) är att sidan bara är på malaysiska. Som tur är hade jag sparat ner ansökan jag gjorde i januari så att jag framför allt kunde se under vilka kategorier jag sökt. Sist fick jag sitta och översätta typ sextio olika kategorier för att hitta rätt. Nu gick det snabbare. När jag väl tryckte på skicka-in-knappern så åkte jag ur systemet. Försökte fyra gånger till men samma sak hände varje gång. Nu får jag vänta tills imorgon för att se om det går bättre. Annars får jag väl ringa dem. Så trött på hur dåligt allt funkar som har med myndigheterna att göra.