27 april 2020

En tur till Skatteverket och biljetter till Michi

Det blev en tur till Skatteverket idag eftersom varken Fredrik, Michi eller jag har fått våra deklarationer. Den enda som är klar är Anna. Kön utanför var lång men med bra avstånd. Jag fick dock säga till en kille bakom mig som ställde sig en halv meter ifrån mig. Personalen var väldigt hjälpsam och jag fick ut alla deklarationer utom Michis. Han är tydligen helt avregistrerad från Skatteverket. Intressant! En Tatiana Törn i Malmö hade gjort det idag. Ringde henne och oj vilken otrevlig människa. Hon hade tagit bort hans vanliga personnummer så att han bara ska använda sitt nya samordningsnummer. Bra att göra det några dagar innan blanketten skall vara inne... Det tar nämligen en vecka minst att registrera om det.



Shadow hade hittat en snygg tjej som han tog med sig idag. Sedan visade det sig att en familj på Langkawi hade satt ut en annons efter sin försvunna hund... Det var väl bra i och för sig för vi kan ju inte ha en hundgård på tomten. 


Michi skulle fixa papper hos polisen för att kunna resa till flygplatsen. Typiskt Malaysia, skrattade vi, när han fick skriva ett eget papper som de sedan skrev på och stämplade. Stämplar är viktigt här. Han kommer antagligen inte ens att behöva använda pappret. Han måste också ha ett intyg från svenska ambassaden för att ta sig till flygplatsen i KL att han återvänder till sitt hemland. Just nu kan ju ingen av oss åka in i Malaysia igen så det känns väldigt konstigt. Malaysia är ett av få länder som inte låter utlänningar med långa visum återvända.


Resa hem bokad för Michi nu i alla fall och vi har en agent som säger sig kunna hjälpa Thelma med hennes visum. Det skall bli så otroligt skönt att få hem honom!