02 oktober 2020

Äntligen tillbaka till Langkawi

Idag var det äntligen dags att resa till Langkawi. Sist jag var där var i början på mars, så nästan sju månader har hunnit gå. Michi släppte mig vid tåget, som visade sig inte gå. KLIA Express går inte nu utan endast KLIA Transit. Det går samma sträcka, men stannar vid lite fler stationer och tar lite längre tid. Tid hade jag gott om så det var inga problem. Väl på tåget fick jag ett mail om att mitt flyg var inställt. Det var ju lite värre. Som tur är går det ju många flyg med AirAsia varje dag så jag kunde boka om till ett som gick bara 45 minuter senare när jag väl var på flygplatsen. Allt var tyst och öde där ute och alla butiker stängda. Hur länge skall de hålla på så här..!


Jag kunde sätta mig i loungen en stund. Det fanns ingen buffet idag, men det gick att beställa lite kaffe.


När jag kom fram till vårt hus var den här sötnosen redan innanför grinden och blev hur glad som helst. Vem blev inte det?


Så mysigt att bara lyfta blicken och se honom ligga lite här och var i trädgården. Han ser så lugn ut: Min flock här äntligen här!



Michi skulle flugit upp 17.30 men hans flyg var framflyttat till 13.35, något vi upptäckte i morse... De ändrar flygen helt vilt nu.


När jag satt och läste i vardagsrummet kändes det som om någon tittade på mig. Kolla på tavlan på vänster sida...


En stor gecko satt där bakom. Hur har han kommit in?


På kvällen blev det så klart en tur till Cactus. Det sorgliga var att vi var de enda gästerna. Det är svårt för turistnäringen nu.


Vi skrattade gott åt Fiqa, väldigt svenskt (!), som jobbat där i alla år. Hon hade redan skrivit upp vad vi ville beställa innan jag ens började. Hon känner oss väl!


Väldigt roligt att komma ner och träffa personalen och äta deras goda mat. Vi köpte med oss ett par extra rätter till lunch i morgon så sponsrar man lite också. Win win!