23 juni 2017

Midsommarafton

Vi vaknade till en regnfri dag med solglimtar. Något man får vara glad för en midsommar. Det blev frukost ut och det var riktigt skönt.




Efter frukosten så var det dags att göra kransar och som vanligt var Michi lekledare. Undrar var han har lärt sig denna färdighet :)



Så här fina blev alla tjejer när kransarna var klara.




Fredrik fick vara med på ett kort också.




Så var det dags för lunch och det blev fullt bord även denna midsommar. I år hade vi Fars sill, Kräftsill, Matjessill, Matjessilltårta, Köttbullar, och Gravlax.




Vi blev åtta till lunch. Daniel och hans kompisar skulle inte komma förrän i eftermiddag.



Här sitter Fredrik med Erika på sin ena sida och Sophie Ritter på din andra.


Anna satt mellan Nur och Victoria och jag och Michi på var sin ända av bordet.



Som så ofta på midsommar så drog molnen ihop sig och ett lätt duggregn började falla. Vi skrattade alla åt när bordet fick flyttas in under björkarna.



När klockan var tre och det var dags för dansen så började regnet att falla allt mer. Barnen med vänner ville ändå ner till dansen för nu hade det varit så mycket prat om Små grodorna och hur midsommar går till. Alla hade sett Youtubefilmen Midsummer for dummies.




Efter dansen dök Daniel upp med sina kompisar Leo och Fredrik. Senare på kvällen gick Michi och jag över till Bergins för vår traditionsenliga grillning. Tält var uppsatta till skydd för regnet som inte slutade på hela kvällen. En av de sämsta midsommaraftnar vi upplevt vädermässigt.



Vi hade det dock gott och varmt inne i tältet och det var precis lika trevligt som det brukar.



Det brukar vara samma gäng varje år och det är god mat och knytkalas.




Framåt halvtvåtiden gick vi hem igen till alla ungdomar i vårt hus. Allt var diskat och städat när vi kom hem. Då går det an att låta barnen ha fest hemma. Trots vädret - en riktigt lyckad midsommar.