26 maj 2010

Avskedslunch för Elisabeth B, 26 maj

Idag har vi haft avskedslunch för Elisabeth Bäckström som flyttar hem till Sverige med Sandra och Marcus, medan Martin jobbar kvar här ett litet tag till. Detta är den tuffaste delen av expatlivet när vänner man har haft i flera år flyttar härifrån. I år är det flera av dem som vi har känt i många år som lämnar, vilket blir tråkigt för både oss och barnen.


Vi samlades på Asian Terrace uppe i Solaris klockan tolv och var 16 personer som kom med på lunchen. Det var första gången jag provade denna restaurangen, men menyn såg god ut och personalen var väldigt trevlig och hjälpsam. Josephine, som förestod restaurangen, har bakgrund från Basil Leaf och Tamarind-kedjan, vilket ju bara det borgade för att maten skulle vara god.
De hade dukat upp långbord för oss alla och vi tog upp halva restaurangen ungefär, så den är inte jättestor. Däremot var akustiken rätt hög och när sexton tjejer kommer samman så är det inte direkt tyst :o)

Vi hade samlat in pengar och gav Elisabeth tre presenter från det som Sten Sjöstrand dykt och plockat upp från gamla vrak. Hon fick en Celadonskål från 1460, en skål från 1630 och två skedar från 1800-talet. Det är så roliga saker att ge bort, för var annars i världen kan man få köpa sådant här och kunna äga så gamla saker. Att det dessutom är en svensk som fått plocka upp det gör ju inte saken sämre.

Lunchen bestod av så kallade Nem, dvs färska, vietnamesiska vårrullar samt en mangosallad till förrätt.

Till varmrätten serverades sedan Pinapple rice, serverat i en halv ananas.

Vi fick också Green Curry Chicken samt Black pepper beef. Vi var alla överens om att detta var bland den godaste asiatiska mat vi ätit i KL och det är rätt gott betyg.

Det var flera som sade att de ville tillbaka med sina familjer och det kändes ju kul att det blev så bra. Det var ju lite en chansning i och med att vi inte provat restaurangen förut.

Efter maten blev det te och kaffe. Vi hade inte beställt någon dessert, men då kom restaurangen in med stora frukttallrikar som de bjöd på. Väldigt trevligt gjort!

Hämtade Elisabeth och körde henne hem så att hon bara kunde njuta :o) En avtackad och fler kommer...

Honor rolls för High school 24 maj

I måndags var det dags för MKIS att dela ut honor rolls till alla high school-elever, dvs eleverna i klass 9-12. Dels gav man diplom till bästa elev i varje ämne, dels för skolans ESLR´s som är diplom för Critical Thinker, Academic Achiever, Involved Citizen etc.

Anna fick för första gången två diplom. Dels som bästa elev i Marketing, dvs marknadsföring, dels som bästa elev i Spanska IV, dvs högsta spanskakursen i årskurs 10. Inte dåligt! Hon har alltid fått diplom tidigare men mer i konstnärliga ämnen som Art och Ceramics, så det var extra roligt för henne att få i två mer akademiska ämnen. Så har hon jobbat hårt också!!!

Med och tittade var också Cicci med mamma Eva och pappa Stig. Brorsan André, som går i årskurs 12, kammade också hem två diplom, i matte och engelska, så det var två stolta familjer som gick hem!!!

Min födelsedag 23 maj

Igår natt innan jag gick och lade mig ringde telefonen och vacker sång strömmade ut. Helene och Thomas hade födelsedagskalas på Grundsund för Victor och pappa och Gudrun var där samt Anders och Bärbel. Alla sjöng i olika stämmor...

Imorse kom sedan familjen här och sjöng väldigt fint också. Fredrik stapplade fram, febrig och trött för tredje dagen i rad. Fick ett jättefint rött träningslinne av Anna och Fredrik och blommor och en digital fotoram av Michi. Har verkligen velat ha en sådan länge så det var väldigt kul. Satte mig genast ner och lade över massor av foton och nu står den och bläddrar fram bilder så fint ner i hallen!


Fredrik ville mest sova och Anna skulle vara hemma hela dagen för att träna till alla sina terminsprov hon har nu i två veckor, så Michi och jag bestämde oss för att gå på bio. Åkte till Garden och började först med Sushilunch. Så gott!

Därefter gick vi till bion i Garden och unnade oss Goldclass - med lite popcorn, dricka och en filt så är det hur mysigt som helst. Vi tittade på den nya Robin Hood-filmen med Russel Crowe och den var jättebra!

På kvällen blev det middag hemma på grund av vår lilla sjuka familj och vi hade fantastisk lammstek som vi grillade. Det är kul att vi har kommit igång med vår grill för det blir väldigt gott och det är en rolig sak att göra tillsammans. Känns inte så mycket som att man lagar mat. En superduper härlig födelsedag! Stort tack till hela familjen :)