21 januari 2022

PCR-test igen - allt ok för nästa resa

Köpte nya handdukar och nu är de tvättade och fluffiga, redo för gäster i framtiden.


Köket har fått ett nytt glasskåp sedan sist och vi hade nu med glas från Royal Selangor vi kunde ställa in plus lite annat.


En liten vinkyl har också installerats och allt blev så bra.


Trähyllorna i badrummet har nu fått gästhanddukar. Skall köpa en liten korg att sätta under också för smutsdiga handdukar.


Idag fick vi hit Juan som satte upp krokar och hållare för toalettpapper i alla badrum. Nu känns nästan allt klart. Det är lite elsaker som skall fixas, men det kan göras när vi har åkt.



Mörka moln hängde över San Pedro idag, men det kom aldrig något regn. 


På kvällen gick vi till vår grannrestaurang för andra gången, La Cocina de Santos. Redan gång två log de glatt och välkomnade oss tillbaka. Det är så trevligt när man blir igenkänd och de som jobbar där kommer fram och pratar. Första kvällen vi var där så kändes spanskan väldigt rostig, men efter att ha pratat med folk på Ikea, affärer, restauranger i en knapp vecka, så är det nästan så jag själv startar en konversation. Språket flödar tillbaka. Älskar när man kan prata lokalspråket och lägga sig till med lite slangord och uttryck de använder här. Vid grannbordet satt fyra killar och pratade franska så helt plötsligt blev det lite franska pratat också. Så tacksam över att ha lätt för språk. Det ger så mycket!


Michi ville ha en citronsorbet efter maten och fick in den serverad i lite cava. Roligt sätt att servera på, och också väldigt gott!


Bilder kom från Almaspuri igen där de nu fixar i ordning kakelplattorna mot hall och vardagsrum inför onsdagens start med köksgolvet.



Vi startade dagen med ett PCR-test. Michi behövde det för sin resa till Ungern på söndag och nu på eftermiddagen kom det tillbaka med negativt svar. Med tanke på alla våra resor så är det skönt att få allt på plats. Vi testas ju högt och lågt och har nog gjort fler test än många andra. Nu vet vi i alla fall att vi kan komma tillbaka till London för det finns inga krav på test till Sverige eller till London längre, måste bara göra ett när vi landar i London och skulle något hända då så har vi tio dagar på oss att tillfriskna. Skönt!