03 november 2016

Palatsbesök och middag på stan

Aisha, Nurs mamma, skickade oss en bild från Maldiverna. De har köpt land på en ö där de skall bygga ett litet bed and breakfast. Detta är en "lokal" ö, dvs den lyder under de muslimska lagarna på Maldiverna så det kommer att bli ett alkoholfritt resort. Ser ju väldigt vackert ut.


Johan Wallentheim på jobbet har fått besök av sin flickvän Lina, med syster och föräldrar. Eftersom han jobbar svenska tider är han ju upptagen på kvällarna och frågade om inte vi kunde träffa dem en kväll. Självklart kunde vi det. Extra kul eftersom då pappan, Tommy, känner Helenes kompis Ingrid. Vi bestämde att träffa dem inne på Pinchos, en tapasbar på Changkat Bukit Bintang. Vi skulle ses halvåtta. Trafiken var hysterisk och först fick vi inte tag på någon taxi, men vid sju kom en uberkille.

Han frågade om det var ok att han tog en genväg via slottet för han jobbade där. Vi blev lite förvånade och kunde knappt tro våra ögon när han i Sri Hartmas svängde in genom slottsgrind nummer 3.


Vakterna stod i givakt när han körde in. Det visade sig att han jobbade som polis för kungen och han måste varit någon högre chef med tanke på hur snabbt han blev invinkad... Väl inne på området frågade han om vi ville se lite. Det ville vi självklart. Det här var ju hur häftigt som helst.


Han körde oss ända upp till ingången där portarna stod på vid gavel och vi kunde se porträtt av kungen och drottningen hänga i hallen. Hur spännande som helst! Vi kunde ju bara sprungit in...


Vi tackade honom ordentligt när vi väl lämnade taxin vid Changat. En upplevelse vi aldrig kommer att få vara med om igen. Ett "mindre" tjänstefel av honom kan man ju klart säga, men roligt för oss. När vi väl kom till Pinchos så var familjen Franzén redan på plats. Tommy och Lina satt mitt emot.


Och längre ner satt lillasyster Elin, som var en kopia av våra barns syssling Sofia, samt mamma Helena.


Vi fick en jättetrevlig kväll. Roligt när man går ut med folk man överhuvudtaget inte känner. En av höjdpunkterna blev när vi kom in på att prata om min blogg och jag berättade hur vi för några år sedan träffade en bloggerska som bodde med sin kille hos vår granne på airbnb på Langkawi och hur vi tog med dem ut på nyårsafton. Vi kom inte riktigt ihåg vad bloggerskan hette, bara att de båda varit väldigt trevliga. Lina höll nästan andan när hon frågade om det möjligen var Dasha. Ja, så hette hon, sade vi och Lina höll på att svimma. Det visade sig vara hennes stora idol!!! Hon fick skaka hand med oss för vi hade ju skakat hand med Dasha. Världen är liten :)