10 november 2023

Vi återupptäcker stan och maten

I december kommer familjen Kronstrand tillbaka till Malaysia och lånar vår lägenhet ett par veckor. Nu är det flera år sedan de var här, så de kommer nog tycka att mycket har ändrat sig. Vi har ju lås med fingeravtryck numera, men fick också med två poddar som vi aldrig aktiverat. Nu fick jag, med hjälp av en video från låssmeden, aktiverat två stycken så att våra vänner lätt kan komma in. Kände mig riktigt teknisk.


Det blev ingen träning på gymmet idag och salsan blev inställd på grund av för få anmälda. Istället blev det en tur till 1 Utama. Vilket shoppingcenter det är! Nu hade de öppnat Mango där, en av mina favoritaffärer. Kom dock ut tomhänt.


Den japanska kedjan Nitori har öppnat här också och de hade små söta bord i ek som jag tror kommer passa perfekt vid soffan i gästrummet. De är små och lätta att flytta undan när sängen skall fällas ner.



På eftermiddagen gick jag ner till JJ Nails för att fixa naglarna. Gjorde det i Maidenhead, men på sju naglar hade färgen ramlat av helt. Gången innan hade jag ont i en tå i ett par veckor. Skall inte gå dit mer. Här vet de vad de sysslar med. Jag fick mig ett gott skratt när de redan hade en blinkande julgran framme.


Tog mig en promenad in i 163 Mont Kiara för att kolla in bion som skulle öppnat för ett halvår sedan. Nu ser det ju riktigt färdigt ut. Vi väntar med spänning.


Hittade en laddarstation till på vårt condo. Känns ju bra att de hänger med i tiden!


På kvällen gick vi ner till 163 igen för att ta en öl efter maten, en cola zero för mig. Jag följer nu Annas tränare Olivias råd med kost och motion och det verkar fungera bra. Ändå roligt att komma ut lite.


Man får alltid ett litet småleende när man ser alla olika dekorationer överallt. Här hade vi fjärilar och blommor.


Några meter längre bort - en julgran klädd med blommor...


På en bro däremellan var det en mer traditionell juldekorering. Vilken salig blandning. Typiskt Asien.


På fredagar äter alltid personalen lunch tillsammans och Michi var helt lyrisk efter den indiska lunch de ätit idag. Allt är ju så gott när man varit borta i ett halvår.


Här äter man ju med händerna. Inte jag och Michi dock, vi ber alltid om gaffel och sked som är det som gäller här.


 Mycket roligt och gott att återupptäcka efter att ha varit borta länge.