14 juni 2011

I Rom, 10 juni

Halvtio fredag morgon landade vi i Rom och Marika kom och hämtade oss på flygplatsen.Vi åkte sedan direkt till barnens skola så att Fredrik och Emil skulle få träffas.

På skolan var det sports day. Emil hade med en extra blå tröja och Fredrik kunde hoppa in i Emils lag när de spelade semifinal i fotboll. Matchen gick bra och Fredrik hjälpte till med en straff och efter en stark insats av hela laget gick de vidare till finalen som de sedan vann!


Marika och jag lämnade barnen i skolan och åkte ut till området där de bodde tidigare. Vi åt lunch på en restaurant i samma område. Det var varmt ute och vi satt fint i en trädgård och åt.

Efteråt åkte vi förbi och tittade på deras gamla hus som de flyttade ifrån bara för några dagar sedan. Ett jättefint hus med stor trädgård, men lite långt från skolan. Den nya lägenheten ligger bara 800 meter från skolan.

Vi åkte sedan vidare och handlade. Jag kunde inte annat än att skratta när jag kom in och såg dessa hundratals olika pastasorter som låg i drivor i butiken.

Passade också på att handla med mig lite saker hem, som salami, gorgonzola, parmesan och parmaskinka. Mums!

På kvällen stack vi ut för att äta middag. Marika och Hans hade hittat flera olika bra asiatiska restauranger, men vi ville gärna äta pasta nu när vi var i Italien. Fredrik var så trött så att han somnade vid middagsbordet, stackaren. Det tog ganska lång tid innan maten kom, men när vi väl fick den var det väldigt gott!

Det blev till att ramla i säng vid tio och jag tror att både Fredrik och jag somnade inom en minut. Sex timmars tidsförskjutning känns i kroppen första dagen...