23 november 2013

En lördag på Langkawi - arbetet med jordskredet går mot sitt slut

Fick en lång och skön sovmorgon i morse. På något sätt sover man bättre här. Det kanske är havsluften... Framåt dagen fixade Michi lunch och fick sig en liten Sapporo-öl jag hittat när jag var nere och handlade tidigare under dagen.


D kom under lunchen och som vanligt bollades idéer om hur byggnationerna ska bli.


D tog också med oss på en promenad på granntomten för att visa havsutsikten. Han och Michi utrustade sig med machetes och såg riktigt farliga ut...


Det var verkligen en väldigt fin utsikt när vi kom ner till vattnet.



En bit bort stod ett par killar som spänt upp ett nät mellan två pinnar för att fånga fåglar. Tydligen till mat!


Hemma fortskrider arbetet enligt plan och nu börjar man kunna känna slutet närma sig. Idag fick de trappan på plats som blir till den övre terrassen de byggt på baksidan nu när murarna kommer upp mot kullen bakom.


Övre terrassen ser ut så här nu, men när stödmuren på detta övre plan blir klar också så kommer gräsmatta att rullas ut och ett staket, samma som runt altanen, att sättas upp. Det kommer att bli jättefint!


Rätt som det var började grannarna droppa in. Alla var ute på promenad så vi bjöd in dem på en dricka innan det var dags för middag för alla. Katie, Liz och Pete kom alla in en stund.


På kvällen provade vi sedan ett ställe vi inte varit på tidigare som hette Cactus och låg vid Pantai Tengah. Det var rätt mycket tyskar där och vi skrattade gott åt hur alla åt västerländs mat, som friterad kyckling med pommes frites, och till och med fiskade upp en liten flaska Maggi ur handväskan. Inte redo för några äventyrligheter. Själva tog vi bara lokalmat :)


Vårrullar, chicken green curry, thai chicken in sweet and spicy sauce, tre öl och två limejuice för 54 ringgit. Lagom middagspris!