18 mars 2020

Äntligen hemma i Lerum

Efter cirka fem timmars sömn - sov som en stock - så blev det lite snabb frukost på Comfort Hotel. Allt var plastinpackat och i pappmuggar så att ingen behövde pilla på något. Smart tänkt. Träffade en jättetrevlig filippinsk tjej som jobbade i serveringen. Numera känner man ju igen asiatiska accenter när folk pratar :) Promenerade sedan bort till terminal fem och mitt plan till Göteborg.


Hade hyrt bil på mitt Avis kort som vi aldrig brukar använda. Det var helt tomt inne i Avis lokaler så jag nämnde något om hur mycket vi brukar hyra på Michis kort. Jessica, som stod i kassan, kände både igen vårt namn och vår adress och från att ha bokat en Fiat 500 så fick jag nu en KIA automat hybrid. Hur fin som helst. Ser precis ut som en Volvo. Avis berättade att de nu har cirka 7 kunder om dagen mot normalt 70! På hemsidan står det dock - Skynda att boka, många kunder tittar på dina alternativ just nu :D  När jag svängde in vid huset var det med lätt hjärta. Så skönt att vara framme här även om jag får hålla mig borta från familjen i 14 dagar.


Handtaget till vårt förråd har varit löst en tid och idag hade det gått sönder helt så Thomas fick bryta sig in så att vi kunde sätta på vattnet. Då har jag lite pyssel att fixa.


När jag packat upp och ringt alla - Michi, Anna, Fredrik och pappa - så var det dags att åka och handla. Det blev också en sväng förbi Lerums lås och alarm, så imorgon blir det nytt handtag och nytt lås. Skönt! Åkte en sväng till systemet också för att köpa lite bubbel till min fina syster som fyller år idag. Eftersom vi inte kan ses så smög jag upp till deras hus och satte en påse med bubblet och 20 tulpaner och ringde henne sedan så hon kunde ta in det. Måste ju fira henne lite!!


Hemma blev det en stund vid datorn och som alltid kollade jag Corona dashboard. Helt otroligt att det nu är uppe i över 200,000. Så skönt att vara här där man fortfarande får lov att gå ut. Jag skall ta en promenad på minst en timme varje dag bara för att njuta av att man faktiskt kan och får.


Till kvällen hade jag köpt sex kräftor och lite räkor. Det var helt fantastiskt gott. Just detta är det vi absolut saknar allra mest. Det fanns inte en gnutta kvar när jag var färdig.


Stränga regler även i Malaysia nu och man får inte lov att gå ut i onödan. Skönt ändå att vi har stor lägenhet, med balkong och löpband. Det går ändå att röra på sig lite. Handla får man dock så idag hade Thelma och Michi stuckit ut och handlat ordentligt. Skönt att veta att de fått tag i det de behöver.


Anna var och hämtade ut nya glasögon och hela Oxford Street var i princip tomt. En spökvärld!


Till och med Fredrik hade stuckit ner till Sainsbury-butiken i hans hus och bunkrat upp med pasta, frukt, vatten och öl :D Nu har även han det han behöver för ett tag.


Det känns som hela familjen är säker och har det de behöver. På olika platser är vi ju för det mesta ändå Skönt att barnen har varandra även om Anna och Fredrik inte setts på ett tag nu då Erik och Anna misstänkt att de kanske har haft Corona. När de var i Sevilla så träffade de under en middag en stor grupp italienare från norra Italien som de pratade mycket med. Har de haft det så är det ju faktiskt otroligt bra. Dags att andas ut!