23 augusti 2010

Shopping in Chinatown

Idag, när det var lördag, var det dags för lite sightseeing för gruppen. Anders behövde jobba och stackars Fredrik hade ätit lite för mycket stark soppa sent igår kväll och blivit magsjuk, så han fick också stanna hemma. På eftermiddagen hade han tack och lov piggnat till och kunde följa med ner till Chinatown.

Vi träffades nere vid Old China Café vid tretiden. I väntan på sightseeinggruppen tog vi lite lunch. Peter Listrup var med för att visa oss var man kan köpa riktiga skinnväskor och riktigt bra kopieklockor.

Det roliga var när resten av gänget kom in så fick Jan och Peter syn på varandra och det visade sig att de känt varandra under de senaste tjugo åren. Världen är så otroligt liten!

Först bar det av till Kelly´s väskaffär som ligger på en parallellgata till Petaling Street. Här säljs de traditionella kopieväskorna, men här är allt i läder och inte i plast som mycket annat som säljs här. Kändes som riktigt bra kvalitet och priser på mellan 400-700 ringgit.

Efter väskaffären gick vi iväg med alla för att handla kopieklockor. Det finns en "riktig" butik där de öppnar en bokhylla och det är en ingång bakom. Man känner sig som man är med i en "Vi fembok". Här inne är det knappt någon prutmån, men det man får funkar till skillnad från det man oftast köper på gatan.

När klockan närmade sig sju och shoppingbenen började bli trötta, gick killarna iväg för att äta middag och ta en öl och jag åkte hem till Fredrik som var ensam hemma. Vi åkte till Sri Hartamas shoppingcenter för att hämta ut ett par kontroller till hans Playstation. Vi passade på att äta middag där på ett ställe som hette Meat Express som vi inte provat förut. De hade jättegott kött och Fredrik provade en maträtt med blandade tyska korvar och potatismos. Mysigt med en kväll på tumanhand.