29 maj 2020

Fredrik åker till London och vi övriga till Rönnängs Brygga

I morse var vi uppe vid sex både Fredrik och jag. Efter en månad i Lerum var det dags att åka tillbaka till London. Hans kompis Victor, som bor i grannlägenheten, kom tillbaka för ett par dagar sedan så nu blir det inte så ensamt. Det tog ungefär fem minuter att checka in och lämna väskan. Ingen där.


På tavlan för avgångar från Landvetter idag fanns det endast tre plan med destination Arlanda, Amsterdam och Frankfurt.


Fredrik funderade lite när han kom till gaten och var den ende med mask på sig. Vad gällde? När det var dags för boarding så tog alla på sig masker. Ett krav från flygbolaget. Får mig att tänka på den lilla krönikan jag skrev på Facebook när jag flög till Malaga från KL den 12 mars och undrade varför ingen hade mask. Fick mycket kommentarer om det - se hur det blev...


Anna och Erik stack ut till landet lite tidigare idag och jag hämtade upp Michi klockan fyra. På vägen ut stannade vi till på Saigon Gross. Väldigt mycket spännande asiatisk mat där.


För första gången kunde vi visa Erik vad det är vi gillar med Rörtången! Solen strålade och det var över 20 grader.


Båten sjösattes idag och det blev såklart en tur ut till Rönnängs Brygga med god mat. Menyn var väldigt begränsad, men lika gott som alltid.



Det blev en fantastisk båttur hem i solnedgången!
  
  

Vilken härlig första tur det blev! Havet var helt stilla. När solen gick ner blev det lite kallare, men vi var hemma innan det blev mörkt.


Nu hoppas vi på många goda turer i sommar. De säger ju att juni skall bli riktigt bra så vi hoppas på att de har rätt.