04 februari 2019

Tillbaka till KL och Bar crawl

Gong Xi Fa Cai - Gott Nytt Kinesiskt Nyår. Idag är det nyårsafton enligt den kinesiska kalendern och vi går från hundens år till grisens år.


MIchi lämnade Langkawi redan kvart över 8 i morse, men jag och Karin åkte inte hem förrän fyra. Vi hann med både lite välbehövlig träning och sol och bad.


Vi landade 17.20 och var inbokade på nästa aktivitet klockan åtta. Thelma mötte oss vid KL Sentral när vi kom in med tåget och följde med till kontoret. Där åt vi lite medhavd mat och kunde sedan ta tåget in till Chinatown. Vi hade bokat in en Barhoppingkväll med Monika, Leif, Helen och Ola. 80 RM för 7 barer. Inte mycket att klaga på.  Vi startade med fyra hemliga barer i Chinatown. Den första hette The Deceased och låg brevid Mingle, hörnan av Jalan Sultan. Man gick in genom en anonym blå dörr och upp ett par trappor. Där kom man ut på en härlig altan med bar. Spännande!



Nästa ställe hette PS150 och ligger dold bakom en leksaksaffär. När man kommer in är det hur trevlig bar som helst!


Tredje baren hette The Attic Bar och låg nära Old China Café. Man fick gå upp för en trappa, in i ett hoste, ut en bakdörr och upp för två spiraltrapport. Där kom man också ut på en altan. Också bra.


På vägen upp för trapporna såg vi den här toalettskylten. Nästan lite svensk med en hen-variant!


VI kunde sitta ute i den milda kvällsluften. Michi ser nöjd ut med Helen och Karin!


Sista baren hette The Berlin KL. Den var nog den tråkigaste. Väldigt hög volym och bara massa betong. Ingen mysfaktor alls.



Nu fick vi hoppa in i en taxi för att åka vidare till Changkat Bukit Bintang och tre barer som måste ha samma ägare. Alla hade väldigt lika namn. Den första hette Rockaway och hade väldigt bra musik. Mycket 70- och 80-tal. Vi var ju i rätt ålder och kunde sjunga med i de flesta låtar.


Vi fortsatte tvärs över gatan till Rock Bottom. Tjejen mitt i bild var vår guide och ledde runt vårt gäng på minst 20 personer. Här satt vi på ett mindre ställe också ute. Det var bra för rätt som det var körde alla fyrverkerier igång för det kinesiska nyåret.



Så kom sista baren, Rockefellers, och här hade de ett liveband. Efter detta så var barrundan slut och vi sade hejdå till våra vänner.


Vi hade dock hunnit bli lite hungriga så det blev lite nattamat på ett sista ställe innan vi åkte hem vid halvtvåtiden. Vilken helg! Nu får vi hålla igen ett tag...