14 mars 2020

Heldag med Bergins och Spanien beslutar sig för att sätta landet i karantän

Vaknade vid sextiden med lite jetlag i kroppen. Det är ändå så mycket bättre när man reser åt det här hållet. Vackert att gå ut på balkongen och titta bort och ut över Medelhavet. Nu blir det ett par spännande veckor här. Möte med bostadsrättsföreningen på måndag. Ska bli intressant att höra vad de säger.


Vid tolv träffade vi Birgitta och Kjell nere på stranden vid San Pedro och strosade bort till Kala Kalua för att ta lite lunch. Var tvungen att ta detta fotot med Michi i överrock och ett par i badkläder bakom på stranden. Lite olika inställning till hur varmt vi upplever det.


Så började mailen hagla in. Antalet sjuka här i Spanien rasar i höjden. Kollade kartan och med runt 9000 sjuka här så är det bara 180 i Andalucien. Känns ju ändå som en mindre risk. Engelskt plan vände i luften efter beslut om att de inte ska flyga hit mer. Oj då!


Så kom nästa besked. Spanien sätter hela landet i karantän från och med måndag morgon. Där rök alla möten jag skulle hit och ha. Och även besöket av Madeleine fryser inne. Så otroligt tråkigt.


Vi insåg att vi fick njuta så mycket vi kunde av lunchen nu för sedan stänger de ner alla restauranger, strandpromenader mm


Fick fota stranden också för den lär vi inte se någon mer gång på den här resan...


Det blev lite panik och Kjell och Birgitta som skulle resa hem den 25 mars insåg att de nog skulle behöva ta bilen upp direkt innan alla länder börjar stänga runtomkring. Michi och jag tog oss en tur in på Supercor mitt emot och det var verkligen helt tomt där det skulle finnas toalettpapper! Hur kan det ha blivit det viktigaste?


Sedan kom nästa meddelande: UD avråder från alla resor utomlands.




På kvällen träffades vi igen hemma hos Bergins och promenerade sedan till La Campana, en restaurang i närheten. Där åt vi väldigt gott kött och också en gammal 80-talsklassiker - friterad camembert med hjortronsylt. Det var längesedan!


Så skiljdes vi åt efter en fantastiskt rolig och dramatisk dag tillsammans. I morgon sätter de sig i bilen för att ta sig upp till Sverige. Danmark är det enda landet som är stängt just nu men man kanske får köra igenom. Vi lär väl få direktrapporter längs med vägen. Vi önskar dem lycka till. Imorgon åker Michi till Sverige och jag får väl se vad jag ska göra...