06 juli 2015

Nu gör vi om i barnens rum på landet

Vädret har vänt igen. Skrattar lite år hur snabbt man faller in i den svenska rollen av att tänka väder varje dag. Idag blåste det som tusan och under dagen var det 22 sekundmeter i byarna. Vi var nere och kollade till båten och Michi surrade fast kapellet lite extra.


Vi har pratat ett tag om att fixa i ordning i barnens rum inne i vårt hus. Vi har haft ett skrivbord där i alla år som bara blivit en lagringsplats och aldrig använts. Nu tog vi ut det och åkte till Ikea och köpte garderober istället. Skrivbordet och stolen lade vi ut på Blocket för trehundrakronor och efter en kvart fick vi en intresserad som skall komma och hämta det imorgon. Helt fantastiskt att man kan få pengar för så gamla saker plus att man slipper att forsla bort det.



Garderoberna var 140 cm och utrymmet i rummet var väl 145 så det var med skohorn vi fick in det i rummet och sedan på plats. Elementet plus fästet på väggen samt stegen på våningssängen fick skruvas av för att vi skulle få in skåpen.


Så började en stor röjning där alla övriga garderober tömdes och allt sorterades in på nytt. Har nu fått ett skåp för handdukar, ett för sängkläder mm och det är sådan ordning. Helt underbart!!! Hittade den här röda kulttelefonen längst in i en låda. Den får åka med hem till Lerum. Den måste ju bara få användas!


Mycket nöjda med dagens resultat får jag säga. Nu är sängarna i rummet gästsängar med överkast på istället för två gigantiska lagringshyllor!