23 februari 2022

Almaspuri - kök, sovrum och badrum har fått alla skåp

Nu gäller det att börja tömma lägenheten. Vi har bland annat ett högt bord med fyra stolar som har stått i ett hörn vid biljardbordet och i princip aldrig använts. Nu åker de med till kontoret istället. Michi gillar att stå upp och arbeta med datorn ibland, så då kommer detta väl till användning. Såg lite roligt ut när han stod med det i hissen...


Nu är köksinstallatörerna klara. Några saker behöver rättas till, men det är småsaker. Lådan nedan har t.ex. den höga kanten vänd åt fel håll. Den skulle vara på hitsidan och inte mot spisen.


Jag fick även beställa en tredje låda med kakel. Måttet vi fått av firman var något för lågt så det blir att knacka ner översta plattan som sågats till och ersätta med en hel. Det skall även upp kakel bakom hyllorna.


Bakom hyllorna till höger om köksfönstret skall väggen målas ljust grå, som skåpen. Själva bänkskivan, som kommer i nästa vecka, kommer gå i vitt.


Stommen för köksön/bordet är också på plats. Det skall sedan vara samma vita skiva uppepå och på sidorna när allt är klart. Handtagen på de vita skåpen var i guld. Det hade jag definitivt inte beställt. De finns även i svart så det blir bra.


Fick hit två killar från Times Internet som installerade allt så nu kan vi använda datorer och telefoner. farten är 500 mbps jämfört med de knappt 50 vi har nu. Vilket lyft!


Även skåpen för handfaten är på plats. Här i vårt badrum. Rörmokare kommer nästa fredag och fixar det sista.


Även badrum två har fått in ett skåp...


...samt gästtoaletten. Nu saknas speglar och lite annat. Gott om tid fortfarande.


Klockan elva kom en gardinfirma med mängder av prover. Jag hittade ett tyg som ser ut som linne. Det skall på en baksida sedan så att de blir som mörkläggningsgardiner. Det kommer också att sättas upp tunna vita gardiner som vi kan dra för på dagen för solljuset.


Det är mycket skräp i lägenheten nu, men köksfirman kommer imorgon och hämtar upp allt.


Vinkyl, mikro och ugn står i väntan på installation nästa vecka.


Efter alla möten bar det av till Kooh Hua för att kolla speglar, krokar, toalettrullehållare med mera. det enda jag kom hem med var toalettborstar som man kan sätta upp i en hållare på väggen. Många speglar med kalla ljus. Det vill vi inte ha.


Avslutade kvällen med spinning och styrka. Det känns skönt att få ta ut sig ordentligt.


Varannan natt sover vi och varannan natt ligger vid klarvakna. Det märks att det är lite väl mycket nu med allt. Samtidigt är det väldigt roligt.