17 augusti 2013

Till Kuah och Orchidria i massor av regn

Vi vaknade till en dag med ihållande regn. Det verkligen bara vräkte ner. Ingen dag för stranden alltså. Frukosten blev inne och det är nog första gången vi varit tvingade till det.



Vi bestämde oss för en tur in till Kuah istället. Vår vattenmätare är sönder och vi har fått väldigt höga vattenräkningar. I KL får vi betala cirka 40 RM i månaden och här hade vi fått räkningar på närmare 300. Mycket skumt. Vi åkte förbi vattenverket SADA för att prata med dem, men det visade sig vara stängt på lördagar. Istället blev det lite shopping i centret brevid.



Det blev också en tur till lagerhuset med vin och en låda Veramente köptes in. Går en del vin när vi har vänner på besök och det har vi ju för det mesta på Langkawi :)



När vi väl kom hem framåt eftermiddagen kikade solen fram en stund och det blev lite avslappning utomhus.




När kvällen kom åkte vi ner till The Cliff för att ta en drink och beundra solnedgången. Som alltid var där nästan helt tomt. Det är verkligen helt otroligt!




Så här vackert är det när solen går ner. Färgerna är fantastiska!






Middagen blev sedan på Orchidria. Fredde och Norma uppskattade alla skaldjur och fiskar.




Michi tog sedan med oss till Tammys Café, ett litet obskyrt ställe som ligger alldeles innan Sun Café. Hit går restaurangpersonalen på ställena runt omkring när de slutar sina pass. Stället är hur litet som helst och drivs av Tammy, en australiensiska som bott på Langkawi i säkert tio år. Det känns som att sitta hemma i hennes hus.



Så otroligt mysigt att vara tillbaka på Langkawi igen!