25 juli 2015

Borough Market och musikalen Memphis

Denna morgon hade Anna planerat att vi skulle starta med brunch på restaurant Kupp som ligger inne på deras område. Just den byggnaden hade dock drabbats av strömavbrott så det blev till att gå ut istället.



Tog lite kort på Merchant Square där Anna bor innan vi lämnade.



De har en kanal som går in där det ligger pråmar där folk bor på sommaren!




Frukosten blev inne på Pret à manger innan vi skulle vidare.



Vårt mål denna dag var Borough Market. Det såg inte mycket ut när vi kom fram, men var en helt fantastiskt marknad och vi kom därifrån med lite olika smakprover.




Här kunde man köpa det mesta i matform. Otroliga bröd låg uppstaplade...




Vi passerade restaurangen Wokit som enligt Anna är en av Londons mest populära Wokrestauranger där man får välja allt från ris eller nudlar, till vilken bas man vill ha som curry, kokosmjölk etc.



Det fanns såser, röror, oljor i alla former och vi kom hem med en tryffelolivolja som var riktigt god!




Jägare hade egna stånd som sålde alla typer av kött. From field to fork - lite fyndigt!




Det blev en burk med ankleverpaté från en mycket entusiastisk handlare :)




Lite goda ostar fick också följa med hem. Man kunde botanisera här i timmar.




När vi promenerat runt tillräckligt hittade vi ett litet torg utomhus där vi slog oss ner för en tasting platter och en kall öl.





Med lite mat i magen var vi stärkta för en fortsatt promenad och Fredrik ville gärna oss visa var han varit på sommarkurs ett par år tidigare, King´s College.




Anna och jag fnissade lite när vi såg Michi och Fredrik promenera framför oss, båda iförda beige shorts och randiga toppar.




Kul att få se detta omtalade universitet som skall vara ett av de bästa i London för att studera ekonomi. Fredrik bodde mitt emot skolan som ligger alldeles vid Themsen.




Framåt sen eftermiddag återvände vi till lägenheten för lite vila innan vi skulle iväg igen för att se musikalen  Memphis.




Vi hade inte lyckats få biljetter ihop så Michi, Anna och Fredrik satt på en rad...




...och jag ett par rader framför. 




Musikalen handlar om en svart sångerska, spelad av Beverly Night som får hjälp att bli känd och spelad på radion av Huey, spelad av Jon Robyn. Handlingen går ut på hur svårt det var på 50-talet för en svart tjej att bli känd och accepterad.


Efter musikalen var vi rejält hungriga och åkte hem till Annas område för att äta på en annan restaurang där inne. Då var den hyrd för en privat tillställning så vi fick gå ut igen och hittade en grekisk restaurang alldeles i närheten. Det blev moussaka och lite annat smått och gott.



Nur hade anlänt från Ibiza och sov sött när vi kom hem för att vila oss inför ännu en dag i London.