15 april 2012

Påskafton, 7 april

Idag hade Anna massor att göra för att avsluta två års studier i IB higher level Art så Michi och jag gav oss ut på en liten shoppingtur till det fantastiska stället Bangsar Shopping Centre. Gourmeternas paradis! Vi skulle göra lite pasta ikväll och sedan ha lite god ost och fira att Fredrik kommer tillbaka hem. Vi har ju inte varit tillsammans hela familjen sedan 23 mars! Ostbutiken i BSC är helt otrolig och de har en tryffelspäckad ost som går utan på det mesta jag ätit!



Vi gick runt och kikade på lite annat och jag fick då syn på portvinspaté. Den som skrivit skylten som stod brevid halkade nog lite med pennan bara. Pork wine - vad är det? Fniss! Det fanns också de mest fantastiska kreationer till påskägg att köpa.




Efter en sådan jobbig shopping var vi tvungna att sätta oss vid en bardisk utanför, med shoppingvagnen intill, och ta en kall öl och ett glas mousserande vin. En hård och jobbig dag :)




När vi kom hem tog vi med Anna på en liten promenad så hon inte skulle sitta inne hela dagen. Det är ju en del att fixa innan sommaren. Vi gick till Maxis för att avsluta hennes telefonabonnemang, men det gick inte att göra i Mont Kiara utan vi måste till Garden för att fixa det. Istället gick vi till Fitness First och avslutade gymkortet så sista dagen är nu 31 maj.




Vi lämnade också in en hel hög med kläder som skulle kortas på längden och i ärmar m.m. Klart den 17 april.




Sedan bar det av hem och vid halvåtta ramlade en trött Fredrik in. Han hade tyvärr fått ont i sina öron och kunde endast göra två av de fyra dyk han behövde för att få sitt certifikat. Nu får han fortsätta när de åker dit i augusti igen med skolan. Hoppas det går bättre. Det blev en god middag på balkongen och många spännande historier från alla olika resor vi varit på.

Långfredag i Kuala Lumpur

När Anna och jag kom hem från Beijing hade Fredrik åkt iväg till Perhentian för att dyka med projektet Seasfire. Michi var ledig på långfredagen, den 6 april, och vi fick gjort massor av ärenden. Båda våra bilar står ju just nu så det blev till att åka taxi. Första stoppet var ner till Vincent i Chinatown där vi lämnade in en del av Annas tavlor för inramning. De måste fixas nu inför den kommande utställningen när allt skall bedömas och betygssättas.


På väg från Vincent såg vi sedan en man som sov på gatan med en sten som huvudkudde. Såg inte skönt ut!



Nästa stopp blev Old China Café. Jag går ju jämt dit när vi har gäster, men det visade sig att Anna inte varit där på flera år, så det blev ytterligare en av de sakerna vi får göra nu och bocka av innan hon flyttar.



Anna hade sedan bokat biljetter på Gardens så vi åkte dit och tittade på The Hunger Games. Alla pratar om de böckerna nu och även filmen och den var faktiskt riktigt bra.



Från bion skulle vi så gå och äta middag och jag gick till en bankomat för att ta ut pengar. Då stod Michi och pillade på en stor skärm där man kan söka butiker m.m. och lyckades på något sätt stänga av hela skärmen. Lite pinsamt!




Vi smög oss fnissande därifrån och hamnade sedan på Zouk på gatuplan och tog middag. En mysig och effektiv dag!