03 juni 2017

Mulen dag på Langkawi

När vi vaknade i morse hade vi fått sova ut ordentligt. Kvällen blev sen igår och Spinks lämnade vår Man cave vid halvtvå. Man sover så skönt här! Havsluften kanske? När vi skulle äta frukost låg de mörka molnen lågt över Langkawi, regnet började dugga och helt plötsligt blev det blixar och åska precis vid huset. Det var nästan så man lyfte en halvmeter i stolen.



Vi gjorde en inventering av "korvfrysen". Vi har en liten frys i tvättstugan där alla Michis korvar åker in. Bäst att kolla hur mycket vi har så vi inte kommer tillbaka efter sommaren med alldeles för mycket. Vi har ju en del även i KL...



Det blev en tur in till Kuah idag. Tog ett foto på Maha Tower som skall byggas. Vi undrar om det byggs fortfarande eller om allt står still.



Man slås av kontraster när man åker runt på gatorna en bit in från huvudvägen. Små ruffiga skjul med plåttak står rangliga framför enorma konstruktioner av hotell och ett nytt vattenland som byggs inne i stan.



Vår lilla bil var i stort behov av en tvätt och vi hittade ett ställe längs med vägen när vi skulle hem. Det tog tjugo minuter för en ordentlig tvätt plus dammsugning inne och kostade - 10 ringgit för handtvätt!



Medan vi väntade satte vi oss och tog varsin vatten på en restaurang brevid. Vi skrattade gott när kylskåpet var låst med stora kättingar. Det var ju inte guld de förvarade där.



På kvällen blev det middag med Spinks igen och vi provade Hotel Danna den här gången. Det är ett hotell vid Telaga Harbour som de har rustat upp mycket och det var verkligen fantastiskt fint. Femstjärningt både vad gäller hotell och mat. Vi satte ute allra närmast vattnet och man kan bara tänka sig hur fint det måste vara i dagsljus. Det blev carpaccio, en italiensk tasting platter och scallops följt av lamm, lax och okxfilé. Bästa middagen på länge!




Michi ville gärna ha en liten stund i sin Man Cave när vi kom hem och hade sagt hejdå till Jonathan och Katie. Jag skrattade så gott när jag tog det här kortet för det skulle kunna vara Fredrik om 30 år. Fredrik gör ofta sådana här poser när han tar kort :)




Med åskan mullrande över våra huvuden var det dags att krypa till sängs igen. En dag kvar här!