09 juli 2018

Båt till Marstrand och middag med Thonells

Våra gäster är otroligt morgonpigga. Tror Pattu var uppe redan vid fem. Då går det inte riktigt att ligga kvar i sängen. Gick upp vid åtta och så tog vi fem en promenad runt Rörtången och Ödsmål på en timme. Skönt!



Det är roligt vad som är naturligt för oss och väldigt spännande för icke-svenskar. Här hittade vi blåbär till exempel. Vi sprang också på en snok. Det vet jag inte när jag såg sist.



Efter frukosten tog vi båten ut. Det var lite molnigare idag, men fortfarande väldigt skönt. 

  

Det blev en tur bort till Albrektssunds kanal och så vidare till Marstrand. Det måste man ju visa. 



Vi promenerade runt på ön och gick sedan upp till fästningen. Det är otroligt vacker utsikt där uppe. 



De fick också smaka våfflor med jordgubbssylt och grädder inne på fästningen.



Pattu och Prentr hoppade över våfflan och ville istället ha Swedish street food. Det blev fish and chips. Kanske inte så svenskt, men ändå. 


Vi fick lite regnstänk på oss när vi åt våfflor. Nu såg himlen riktigt hotfull ut. Tack och lov var det ljusare mot Rörtången. Vi bestämde oss för att dra oss hemåt lite tidigare för att undvika åska och blixtar på sjön.



Nina och Pattu ser nöjda ut i båten :)

  
Sunandhini tog en bild på oss alla när vi väl kom i land. Alldeles utanför Brattön började båten rycka lite. Vi höll god min och tog oss in till vår båtplats. Tur vi inte var någonstans ute på öppet hav. Båtfirman säger att de fyllde på med bensin till full tank. Antingen har någon slangat bensin eller så har båtfirman glömt att fylla på för vi har bara varit ute fyra gånger, korta turer. Allt gick ju bra och de märkte inget så det slutade ju väl.


Alla var rätt trötta när vi kom tillbaka. Flera tog en liten lur, själv gick jag in i köket och lagade mat inför kvällen.



Marika och Hasse dök upp vid sextiden. Efter lite dricka och snacks var det dags att påbörja grillningen. Då fick våra gäster upptäcka det svenska vädret. Efter att ha haft varmt sedan de kom, började det nu blåsa, regna och rätt som det var kom en riktig hagelskur. De var helt fascinerade.



Som tur var hann vi få in bord och stolar innan allt var för blött och det var riktigt varmt och skönt inne. 


Det blev grillat för alla smakriktningar med entrecote, lax, halloumi, portobellosvamp, majs och färsk lök. Till detta tzatziki, potatissallad och rotfruktsgratäng plus diverse såser. Till efterrätt en mangosalsa med glass. En jättetrevlig kväll och så otroligt mysigt att träffa Marika och Hans igen!!