10 februari 2019

Husormen har blivit jättestor...

Vi hade vattenmelon i kylen och nu blev den till lite frukostjuice. Det blir både gott och vackert!




Hittade den här roliga bilden på Facebook som jag var tvungen att kopiera. Det är många saker olika kategorier har gemensamt...




Michi och jag tog oss en promenad upp på berget idag. Jag har ju inte sett hur det såg ut efter branden förra veckan. Det var dock en mindre yta än vad man kunde tro som brunnit.



Vår ständige följeslagare var med.



Ett nytt hus börjar komma upp nästan högst upp på kullen. Fin utsikt därifrån!




Har försökt få till ett foto på mig och Shadow och det har inte varit lätt, men här så...




På kvällen var det tredje gången gillt som gällde. Jag gjorde lite pasta och Michi dukade fint. Sjärnorna strålade från en mörk himmel och allt såg lovande ut för en middag på terrassen.



Ännu en liten historia jag lade ut på Facebook:


Mörkret har sänkt sig och änligen svept in oss i ett täcke av stjärnor. Michi och jag är själva på Langkawi. Ofta älskar vi att vara omgivna av vänner här men nu har vi inte varit själva sedan mitten av november. Tre dagar i rad har vi lagat middag hemma. Tre dagar i rad har vi försökt äta middag ute på altanen. Första dagen började det regna. Andra dagen kom regndropparna igen precis när vi skulle äta.
Idag är det stjärnklart. Jag lagar mat och Michi dukar. Precis när vi sätter oss, Michi lägger upp mat på sin tallrik och jag greppar besticken. Då börjar Shadow skälla. Blicken är inte fokuserad mot gatan utan mot golvet. Jag anar oråd. Fram med mobilen och fumlar fram ficklampan. Japp, där på golvet är husormen. Nu typ en meter längre. Jag ber Michi lysa med sin telefon så jag kan fota. Han springer in och hämtar den. Ormen ser nu obehagligt lång ut men det hindrar oss inte.
Vi inser dock att vår romantiska middag under stjärnorna mer skulle fokuseras på; ”Var är ormen nu?” Vi bär in tallrikarna till matsalen och inser att det blir ingen middag under stjärnorna idag heller. Så skrattar vi år vårt galna liv i djungeln på Langkawi.



Inte klokt så många djurhistorier det har blivit den här helgen...




Ett speciellt tack till helgens hjälte - Shadow!