18 juli 2016

Familjemiddag på Goodmans

Flera av våra resväskor har gått sönder nu. Från att ha haft fem från början så har vi bara två kvar och båda är Samsonite. Anna hade hittat på internet att Samsonite nu har rea i London och säljer ut vissa väskor till 40% rabatt så jag traskade iväg till John Lewis för att införskaffa en ny. Det blev två väskor inhandlade, en till oss och en till Fredrik. Anna fick en Samsonite när vi var i USA för några år sedan och hon skulle flytta till England, nu var det Fredriks tur att få en riktigt väska också. Michi passade på att gå iväg och äta lunch med Anna nära Great Portland Street.



När jag kom hem ställde sig Fredrik i köket och fixade i ordning lite lunch till oss. Det blev hans specialitet - kyckling med ris och currysås. Han får till den riktigt stark och god!



Efter maten ringde jag Michi och det visade sig att han hittat lite mysiga solstolar nere på Merchant Square. Jag gick ner och satte mig i solen en stund också. 




När vi fått nog med sol, det var 31 grader i London idag, så gick vi bort till Argos och köpte en Nutri Bullet juice-maskin till Anna som hon fick av morfar i present. Vi belönade oss sedan med en kopp kaffe.


På kvällen åkte vi bort och hämtade upp Anna på Crawford Street. Hon hade bokat bord på Goodmans som skall vara en av Londons bästa köttrestauranger. De kommer till och med ut och presenterar de olika köttbitarna och vad skillnaden är mellan USDA, Angus etc. Riktigt intressant! 




Till förrätt blev det hummersoppa som serverades med hummer i tallriken och soppan som hälldes upp vid bordet. Riktigt god!



Efter förrätten överlämnade vi presenterna från farmor och farfar till Anna. Nu har hon blivit riktigt firad av alla som tänkt fira henne, tror jag. 



Så kom varmrätten in. Michi, Anna och jag hade beställt oxfilé. Sedan fick man beställa tillbehören extra och det blev potatismos, gruyerestuvad spenat samt spenat med vitlök och chili.



Väldigt mätta och belåtna strosade vi vidare genom City´s gator och kom bort till The Seahorse, ännu en typiskt brittisk pub. Gäller att utnyttja London maximalt dessa dagar.



Det blev sedan en taxi hem där vi passerade Annas lägenhet och släppte av henne. Fredrik sprang med upp och hämtade nycklar till båda hennes lägenheter så att jag och Michi kan fixa en extra flyttomgång imorgon också. Hemma hos Fredrik satt vi uppe en stund och pratade lite. Fredrik har nu fått besked om att hyresvärden gått med på deras krav. Nu gäller det att få in alla papper och en deposit så att lägenheten inte går till någon annan som är snabbare att få in allt. Fredrik fixade snabbt in allt som rörde honom. Mateo flyger dock till Ecuador just nu och kan inte göra något förrän på onsdag. Edward borde ju kunna signa snart också. Spännande tider för barnen - igen!