03 december 2021

En tur in till London

Gråmulet och mörkt. Inte roligt att bara vara hemma. Istället tog jag tåget in till stan för att kolla lite på julklappar och annat. Efter en timme drygt runt i affärer blev det en lunchpaus på Ole & Steen, en dansk kedja som finns här. Jag hamnade på den som är på Tottenham Court Road.


Förutom en smörgås så blev det en liten fluffig gran med vit mjuk maräng i mitten.


Helt plötsligt på tillbakavägen kom jag förbi området där Anna jobbade på Wistla för flera år sedan.


BT-tower sticker upp som en koloss nära Great Portland Road.


Passerade även min favoritbokaffär, men lyckades ta mig förbi utan att gå in...


Promenerade genom Marylebone och vidare bort till svenska affären på Crawford Street innan jag tog tåget tillbaka till Maidenhead. Vid halvfem levererades min kompis Pluto och vi tog en promenad i ett dimmigt Maidenhead.


Vi promenerade bort till den lilla djuraffären här brevid och köpt en mjuk filt för övervåningen och ett par leksaker så inte Anna och Erik behöver ta med en hel IKEA-kasse varje gång vi skall passa Pluto. Den lilla apan gick sönder efter tio minuter så jag skall tillbaka och byta den imorgon. Det är ju trots allt hundleksaker...


Vid elvatiden slocknade vi båda. Detta är andra gången Pluto sover över och det fungerar verkligen hur bra som helst. Han har en egen madrass på golvet i vårt sovrum och när jag släcker så förstår han att lektiden är slut. Någon kom och slickade mig på handen och visade sin lek-anka vid tvåtiden, men när jag sade nej så gick han tillbaka och lade sig och somnade om. Så skönt!