02 oktober 2012

På jakt efter möbler igen...

Ny vecka redan och snart har jag varit tillbaka i KL en hel månad, även om det varit ett par resor upp till Langkawi också. Imorse träffade jag en skotsk väninna, Liesbeth Ramsey, som säljer jättefina, tjocka handdukar som färgas med batikmålning. Man väljer helt själv vilken text man har på. När vi fikade på Coffee Bean i morse beställde jag handdukar att ha till poolen och havet på Langkawi, så att man inte springer med sina duschhanddukar ut och in. Visst är de fina!


Gick sedan in och jobbade och efter att ha slutfört augusti månads bokföring var det dags att hämta Fredrik på skolan och åka till tandläkaren. Under hans skolresa hade han lyckats slarva bort sin retainer, dvs plastskenan han skall ha när han sover för att hålla tänderna på plats nu när tandställningen är borta. Nu fick de göra nya avtryck så de kan göra en ny plastskena. När jag lämnat av honom hemma var det dags att besöka lite ställen för utemöbler igen. Åkte tillbaka till Jonassens möbler i Damansara Perdana för att be Petrina Wong skicka oss lite prisförslag.

Till nästa dag, tisdagen den 2 oktober, hade Michi hittat tre andra firmor här i KL som också sålde konstrottningmöbler, så att vi skulle kunna få lite priser att jämföra med. Den första jag åkte till hette Perfect Fusion och låg i PJ Section 12, nära Nissans verkstad. De hade jättesnygga möbler och en försäljare som visste vad han pratade om.


Butik nummer två låg i Kota Damansara och hette Scade Concepts. Det var långt bortanför Tropicana i ett industriområde som verkade helt nybyggt och utan GPS:n hade jag aldrig hittat dit. När jag kom till butiken hade de väldigt begränsat med konstrottingmöbler så jag fick titta i en broschyr. Ägaren var dessutom på lunch och killen i butiken verkade vara helt ny så jag fick inget bra intryck. De skulle skicka bilder på internet men det blir inte riktigt samma sak.


På kvällen försökte Thelma laga till samma räkor med vitlök som vi brukar äta på Orchidria. Det blev jättegott om än inte riktigt samma som på restaurangen. Kul att prova lite nya rätter hemma!