23 juni 2022

Förbereder oss för midsommar

Dags att skicka in veckans spanskaläxa igen. Sex olika sidor var det denna vecka. Nästan lite väl mycket. Ville få iväg det innan helgen.


Fredrik hittade ett schackspel i ett av våra skåp och utmanade Michi. De turades om att vinna.


Plockade två påsar till med 40 klasar i varje. Jag tänkte eventuellt ta med en påse till Maidenhead så jag kan göra saft där, istället för att ta med flaskor.


Rensade klart uteplatsen vid baksidan. Alltid skönt när det är gjort!


Båten sjösattes idag och det blev en tur direkt. Michi tog en sväng med Kjell, i egen båt, så att de visste att båda fungerade som de skulle.


Fredrik, Lucy och jag promenerade ner till stora bryggan där vi blev upphämtade.


Det är lite småsaker som behöver fixas på båten trots att den har varit inlämnat. Ena stolen har inget stag så man kan inte fälla upp sitsen och en lanterna saknas.


Vi hade först tänkt åka till Rönnängs brygga men de har konstigt nog bara öppet på helgerna och har inte kommit igång riktigt. Istället fick det bli Åstol. Precis när vi åkte ut med båten sprack himlen upp och det blev nästan vindstilla. Vi kunde inte ha önskat oss bättre förhållanden.


Det blev middag på Åstols Rökeri.


Jag gillar de här fyrarna man fyller med sten och har ett ljus högst upp. De skulle vara fina på landet.



Det blev bara fisk för hela slanten. Jag tog en skagentoast, Fredrik en räkmacka och Michi och Lucy åt fisksoppa. Hur gott som helst!


Det var så roligt att vi fick med Lucy på en åktur så att hon kan förstå hur fint det kan vara här. Alla var väldigt trötta sedan på kvällen. Havet suger! Kändes ju rätt skönt att lägga sig i tid innan midsommar också.