14 april 2009

Fredrik medlem i Tri-M Honor Society

I morse var jag och Michi på skolan kl 9 för att se när Fredrik och tio personer till blev invalda i Tri-M Honor Society. Som svensk har det varit lite svårt att förstå vad dessa honor societies är, men för någon i det amerikanska systemet är det väldigt stort. Tydligen innebär det också att man har en fördel när man söker till universitet så småningom, då dessa medlemskap ger viss förtur vid ansökningarna!
I kort innebär det att om du är framstående inom ett ämne, har bra genomsnittliga betyg, goda ledaregenskaper m.m. så kan du bli invald i en av dessa föreningar. Föreningarnas syfte är sedan att få fler människor intresserade av musik, göra välgörenhetskonserter osv. Tri-M finns över hela världen och grundades på 1930-talet i Maine, USA. Som projekt i år kommer Tri-M här i Kuala Lumpur att ha som mål att spara ihop pengar till ett piano för ett barnhem. Ett vällovligt syfte! Idag var det i alla fall en ceremoni på skolan. Först spelade Middle School band. Tal hölls av Ms Commisso, Fredriks bandlärare, samt av rektorn Walt Morris, några elever spelade tvärflöjt följt av saxofon och sedan var själva invigningen med diplomutdelning, foton och applåder. Två stolta föräldrar lämnade skolan.
Våra gäster tog i dag en tur till Batu Caves,låg vid poolen och ikväll skall vi ta med dem in till stan, till Traders, för fantastisk utsikt över tvillingtornen.