26 september 2013

Langkawi - träff med Lena och Eigil Holm

Frukost ute på Langkawi, kan det vara bättre? Ja, kanske en morgon som denna, när vi hade med rökt Onsalakorv att ha på våra mackor. Sjunde himlen var nära!


Efter frukost blev det lite pyssel och vi fick upp två lyktor på pelarna vid bubbelpoolen. En tavla till kom upp inne också. Känns alltid skönt att ha fixat lite.



Våra nysatta små bougainvillae växer så sakta, men man skulle önska att det gick fortare.



 Våra frangipaniträd blommar igen och de är helt otroligt vackra!



Hade nu fått med mig våra små flaggor upp som jag köpte på Strömblads Flaggfabrik i Partille i somras. En svensk och en malaysisk står nu och vajar på matbordet. Köpte några lösa extraflaggor också när gäster kommer.



Vår granne i hus nummer 6 har nu haft ännu mer jordskred i sin trädgård och stenar och jord ligger packat en meter upp längs med husväggen. Ett lågt fönster har nu lera och stenar cirka en halvmeter upp och träet kommer väl att murkna och glaset ge sig så småningom. Då står huset fritt för apor, vildhundar och ormar. Vår kompis D har skickat bilder och visat hur det ser ut, men den gode Moss hör i vanlig ordning inte av sig.


Vi kikade in från andra sidan och man kan se hur lera har trängt in via fönsterramen och läcker in längs väggar och ner på golvet. I detta klimat blir det säkert snart både mögel och fuktskador. Hur kan man vara så oförsiktig med sitt hus och inte ta hand om det överhuvudtaget!!!



Michi skulle ha träff med vakterna och den ansvarige idag så jag passade på att åka iväg till SADA, vattenverket på Langkawi. När vi var här för en månad sedan åkte Michi och D dit för att påtala att vår vattenmätare läcker. De blev då upplysta om att SADA kände till detta och att det varit ett problem sedan i april... Intressant! Våra räkningar har legat på 300 RM i månaden, mot normala 30. De sade i augusti att vi inte skulle betala utan att de först skulle laga mätaren och sedan ge oss en ny räkning. Nu hade vi istället fått en rosa lapp - vilket alltid betyder krav - och att om vi inte betalade inom fem dagar så skulle de stänga av vattnet. Fint när vi skall ha fullt med folk i huset om ett par veckor. Nu åkte jag dit och pratade med fyra olika personer och förklarade allt på engelska och malaysiska och döm om min förvåning när det fem timmar senare kom två män och bytte mätare!!! Nu skall vi bara få räkningen tillrättad också...



Vid ett hade vi möte med Liz och Pete i villa 1 samt Jonathan i villa 2 om vakter, Moss och annat smått och gott. Alla är det dock överens om att vi skall hålla en lugn linje. Ingen vill ha massa tjafs utan vill kunna njuta när vi är här. Med tanke på hur Moss sköter sitt hus så lär han bli tvungen att göra saker utan att vi behöver ligga på... Liz och Pete såg för sköna ut när de kom ner på motorcykel till oss.



På kvällen hade vi stämt träff med Lena och Eigil Holm som var på besök på Langkawi. De kom först upp till oss på en drink och sedan åkte vi iväg till en restaurang som heter Mango och drivs av en australiensisk kvinna, Michelle, samt en tysk. Riktigt god mat och mysigt ställe, om än inte på stranden. Inget man skulle hitta till som turist!



Michi provade också en drink i de fina glasen Anna gav honom med M.C. ingraverat. Nu är de invigda.



Vi avslutade kvällen på altanen till grodornas kväkande och en miljon stjärnor över oss. Kan det vara bättre?