21 oktober 2023

Lerduveskytte

Anna och Erik gillar att åka ut och upptäcka nya platser och butiker. Idag tog de med oss för att visa en bra slaktare mm. På platsen fanns även en anikhandel/möbelaffär med många roliga saker.

Slakteributiken hade både kött och fisk och var väldigt välsorterad.

Det började lysa i ögonen när Michi såg disken full med korv.

De hade även en lanthandel full med grönsaker och lite annat.

Det blev lite handlat inför kvällens grillning.

De hade helt fantastiska pumpor till salu. Det skulle ha varit fint att dekorera med, men nu åker vi snart.

Vi åkte sedan vidare till Pudrey där vi skulle skjuta lerduvor. En present till Michi från barnen på hans födelsedag. Man var tvungen att ha hatt och glasögon på sig för nedfallande bitar av lerduvorna. Anna, Erik och jag investerade i varsin hatt/keps. Lite roligt att ha i England på hundpromenader och annat. Nu är ju hela klädseln rätt brittisk. Hatt med fasanfjädrar, vem behöver inte det...

Så fick vi gå ut på skjutfältet. Vi sade att vi alla skulle vara glada om vi åtminstone fick en träff var. Även om det inte gick fantastiskt bra så träffade alla i varje moment vi fick prova på. Michi, som fått det i present av barnen, fick börja så klart.


Erik såg ut som en brittisk lord med sin jacka, keps och gevär. 


Killarna skjöt först så Fredrik kom som nummer tre.


Så var det Annas tur. Så söt i sin nya hatt!


Jag fick avsluta på varje moment. Lite nervöst när man visste att alla andra hade träffat. Vi hade sex skott på varje moment, totalt sex olika, och alla träffade minst ett och ända upp till fem, lite olika på de olika momenten.


Vi fick hjälp med ett foto på oss alla av vår instruktör för dagen. Efter två timmar var vi klara. Lite kalla om fötter om händer då det kom regnstänk och var lite lerigt i gräset.


På vägen hem blev det ett stopp vid den här telefonkiosken som var omgjord till ett bokskåp. Helt underbart att den används som bibliotek!


Vi avslutade dagen med en öl på O´Neills innan vi gick hem. Barnen skulle fixa med maten och jag och Michi behövde packa inför morgondagens resa. Jag har väl aldrig packat så sent för en tripp till Malaysia...


Så blev det en sista middag med alla samlade. Det blev kräftor, tigerräkor, chateaubriand och massor av annat gott. Vilken fest!


Lycka när sista dagen var en familjedag med allihop. Nu fick vi krama och pussa dem ordentligt.