23 mars 2024

Träff med Teppo

Min överraskning till Madeleine var en träff med den svenske ambassdören här i Madrid. Teppo Tauriainen är vår klasskamrat sedan Internationella ekonomlinjen 1983-1987. Han läste spanska och vi läste franska. Ambassaden låg bara tio minuters promenad från där vi bodde så det var en lagom promenad.


Jag är ju inte så bra på selfies precis, men det blev i alla fall ett foto på oss tre tillsammans.


Det blev en fika på takterrassen med kaffe och kanelbullar och efter ett par timmars prat nästan så blev det rundvisning på residenset. Så jätteroligt! Nu är vi helt uppdaterade.



När vi gick tillbaka var Ulrika kvar i lägenheten och hon tog med oss till Oysho, en sportaffär som tillhör Zarakoncernen. Otroligt sköna träningskläder! Aldrig hört talas om butiken tidigare, men vi alla kom ut med varsin påse.


Vi strosade sedan vidare till Ritz in the Garden som tillhör Mandarin Oriental i Madrid. Trevlig restaurang där man kunde sitta ute.


Vi provade lite hälsosammare alternativ och det blev kyckling- och svampspett.



När vi strosade tillbaka mot vår lägenhet passerade vi Carolines kvarter igen. Vi passerade en väldigt fin blomsteraffär och Madeleine och Ulrika var lyriska.


Här fanns också en fantastisk chokladaffär med väldigt roliga kycklingar nu i påsksäsong.


Oj då! Tur att de inte förstår vad namnet betyder. Vi blev alla rätt fulla i skratt...


Idag fick vi en timme hemma innan middagen och det var skönt. Michis flyg imorgon har blivit inställt det också. Nu är han bokad via Munchen på måndag. Anledningen denna gång var dåligt väder över Amsterdam.


Kvällens middag var på La Parra, en restaurang med mer autentisk spansk mat.



Till och med entren såg välkomnande ut. Vilken trevlig avslutning på resan!


Michi bodde på sitt favorithotell i Zaandam i natt. Vi har lite att claima från KLM...


I Spanien hade vi städning idag och Mariette ringde och sade att hon inte fick på vattnet. Liiiite svårt att bo där då. Som tur är så är hon en driftig kvinna så hon gick ut och köpte ett nytt vred och fick igång allt. Hon pratar bara spanska så det är en utmaning att ta saker som detta per telefon, men vi brukar kunna lösa det.


Det har varit mycket träning med spanskan nu och mer lär det väl bli när vi ska vara i San Pedro ända in i april. Bara bra!