16 juni 2020

En halvdag i Göteborg

Idag var det dags för besök på Carlanderska. Dit för gynkontroll varje år. Det var världens koll nu när man skulle gå in. Alla friska fick gå in på ett ställe och man fick fylla i papper på att man var frisk när man gick in på "sin" avdelning. Passade på att åka ner på stan efteråt - det är väldigt sällan. Parkerade i Haga och strosade förbi vår första lägenhet ihop. Hela Haga och Vasastaden är såååå mysiga!


Det pågick vad jag trodde var vägarbeten överallt, men det är ju självklart Västlänken som byggs för fullt. Det var en sann utmaning att ta sig fram även gående. 


Gick ner förbi Domkyrkan och in på Josephsons. Letar efter djupa skålar från House Doctor, men jag får nog köpa det online. På vägen tillbaka till bilen gick jag in på The Book Corner och kom ut med tre enkla böcker på spanska och en bok på franska av Marc Levy. Här skall det förkovras!


Vid Handelshögskolan har de rivit hur mycket som helst. Det blir spännande att se vad som kommer upp här!


När jag kom tillbaka till Rörtången så hade Ingemar hjälpt oss att såga till den nya bänkskivan. Riktigt snyggt med det mörkgrå och de nya svarta handtagen. Så lite som behövs.


Inne i stan hade jag även besökt Lakritsroten igen och kom hem med lite olika spännande saker. Får se vad vi skall hitta på i sommar.


Läste ut Camilla Läckbergs bok - En bur av guld. Alltså jag har gillat hennes böcker tidigare, men denna var helt fruktansvärd. Och hon skall kalla sig feminist. För att få hämnd går en kvinna ner 15 kilo och opererar brösten. Det är väl så långt från feminism man kan komma...


På kvällen blev det middag på vår lilla japanska grill. Det är så roligt och så många minnen förknippade med detta.


Nu har vi bestämt att det blir midsommar hemma i Lerum med pappa i stället för hos Bergins som vi brukar. Hos grannarna blir det 25-30 personer och vi är hellre lite försiktigare. Lerum blir bra i år.