14 september 2020

Karantän - Dag 1 av 14

Dag 1 den 14 september. Det har blivit något konstigt med datumen på bloggen. Den lägger in daumet som en dag tidigare hela tiden. Skall se om jag kan fixa det. När vi vaknade i morse och öppnade ytterdörren så stod det två matlådor på en stol utanför. 


Det var riktigt gott men ganska lite mat. Vi får väl se hur nästa måltid blir.


Vår lägenhet är helt ok, men det är ett trestjärningt hotell. Här är golvet tejpat till exempel. Tapeter har lossnat och badkaret är cement i där det antagligen har spruckit. Lite malaysiskt fix på det hela helt enkelt.


Vi har bestämt att vi skall träna varje dag för att ha rutiner. När Michi slutat jobbet idag så körde vi programmet nedan. Letar på internet för att hitta lite roliga.


Man får beställa mat utifrån men bara från nedanstående restauranger. Känns väl inte jättelockande.


Här kommer dagens utsikt från ett av fönstren.


Det finns mycket fina väggmålningar på hus framförallt i Chinatown.


Dagens lunch var kyckling med sallad och pommes frites, men de skippade vi.


Michi pratade lite med vår kompis Ted som också sitter i karantän just nu.


Jag jobbade också en del, men hann med att läsa en del också.


Har satt upp som ett litet bibliotek i en av garderoberna :)


Intressant att se kostnaden för hotellrum här när alla som sitter i karantän får betala mer än det dubbla. Förvisso ingår mat tre gånger om dagen men för det fick vi betala 50 RM extra för att vi bor två i ett rum. Så de tar ändå mer betalt än vad de gör annars.


Vi tog lite mellanmål idag med varsin Gott Grovt Gräddat. 


Vi har fått tips om serien Unge Wallander och den är riktigt bra. Michi hade redan hunnit kolla ett avsnitt så jag tittade på det och sedan blev det avsnitt två senare på kvällen. Den här serien har bara sex avsnitt. Alldeles lagom.


Här är vi när vi kört vårt träningsprogram. Så skönt att röra på sig lite.


Kvällens middag blev panerad kyckling med ägg samt en rätt som såg misstänkt ut som lunchen men nu med pasta istället för pommes frites.


Första dagen har avlöpt väl. Tretton kvar på hotell Arenaa Star. Det blir intressant att se när vi får komma ut. Vi landade den 13 september, men checkade in och fick vårt rum strax efter midnatt. Hoppas verkligen inte de räknar den 14:e första dagen...