15 juni 2012

Studentfest hemma 9 juni

Lördagen den 9 juni var det så dags för Annas studentfest hemma. Festen skulle börja klockan sju på kvällen och över 80 gäster var anmälda. Det var mycket som skulle fixas innan. Bland annat var Michi och pappa iväg och köpte tio säckar is till våra kylboxar som skulle innehålla allt vår dricka i form av vin, öl, skumpa och läsk.



Till klockan sex hade vi bett Angelika, Stanley och farmor att komma över så att vi kunde fira Anna i lugn och ro innan anstormningen. Michi hade kommit på den briljanta idén att vi skulle göra en roll-up till Anna och det blev en tidslinje från det att hon föddes till studenten igår.




Det blev mycket presenter. Av Angelika, Stanley och farfar fick hon en resa till New York med Angelika, Fredrik gav ett Pandora-halsband, morfar hade köpt två små hängsmycken till hennes armband i form av tvillingtornen som en berlock och en Londonbuss som den andra.




Vi hade köpt en bärbar dator att ha till universitetet.




Så var det dags att gå ner och ställa i ordning det sista. Bra att lokalen vi kunde hyra var rakt under vår balkong så att vi kunde hänga ner vår svenska flagga.




De tre damerna Cederkvist ställde upp för fotografering.




Så började gästerna trilla in. Bland de första kom Linda och Hans Björnered samt Eigil Holm som var den som hjälpt oss med lastbilen på Scania!




Andreas och Zel kom strax därefter.




Anna gick omkring och tog emot och var jättesöt i sin svenska studentmössa.




Framemot åttatiden hade de flesta gästerna kommit, en timme sent på malaysiskt maner, och Michi och Stanley började korka upp champagnen.




Michi och jag höll sedan ett kort tal var och så var det dags för maten. Det blev tema svenskt, med halal och vegetariska inslag med tanke på alla olika kulturer som var närvarande. Gick senare under kvällen runt och fotograferade alla bord. Här är Angelika, Bärbel, Stanley, pappa och Zel.




Strax bakom satt våra Sri Lankesiska vänner, två familjer som bor i vårt condo.




Det var flera bord med Annas studentkompisar. Många som vi kommer att sakna mycket!!!








Familjen Harting med Peter, Rick och Marjolein hade tagit ett eget bord.




En av Annas bästa kompisar här har varit Laila och nu flyttar hon tillbaka till Holland med mamma Joss som står brevid.




Kvällens hjältinnor var Alice och Thelma som hjälpte oss ratta allt med maten.




Det blev en lång och trevlig kväll. Först vid halvtvå var vi upp i lägenheten och Anna kunde öppna alla sina paket innan det var dags att hoppa i säng. Ingen av hennes kompisar var sugna på att gå up. Det hade varit en sen natt ute igår...




Nu har vi firat i dagarna tre och det är färdigfirat för denna gången. Det lär väl bli något litet kalas hemma sedan också. Stort grattis Anna från dina stolta föräldrar!!