26 november 2014

Jul på Ikea och glögg förbereds hemma

Nu var det dags för en tur till Ikea och inköp av två julgranar. En skall till kontoret och en hem. Det är rätt roligt att stå där och välja gran och se hur malaysierna fascineras av att man tar in "ett levande träd" i hemmet. Det fanns inte så många granar kvar att välja på, kanske sju, så jag fick nog de två sista fina. Dessa levereras redan imorgon!


Anna har åkt iväg med jobbet på team building och planering för nästa år. De bor på ett ställe som heter Shorea och som ligger i Seremban inne i djungeln. Det ser helt fantastiskt ut!


Själv började jag preparera glöggen idag. Har fått receptet av en tjej som bodde här tidigare och det är verkligen väldigt bra:

Dag 1: Man tar 10 kryddnejlikor, 1 tesked kardemummakärnor samt 1 kanelstång som man bryter i bitar. Lägg detta i en skål och slå över en deciliter vodka. Täck med plast och låt stå över natten.


Dag 2. Sila bort allt och behåll den smaksatta vodkan. Den hälls i en kastrull tillsammans med två liter rödvin och två deciliter socker. Allt värms upp men får inte koka och tappas sedan på flaskor. Glöggen är klar! Nu är steg ett klart och resten får fixas imorgon.