19 juli 2024

Båttur till Åstol

Vaknade till fantastiskt väder och efter frukosten bar det av ut på sjön. Vi hade tänkt oss till Dyrön. Tidigare fanns det hur mycket båtplatser som helst överallt, men nu var det överfullt. Vi provade med både Syd- och Nordhamnen och det gick inte att lägga till någonstans. Istället åkte vi vidare till Åstol.


Vi tog oss en promenad runt ön. Jag har inte gått runt tidigare, vi har mest gått bort till badet på andra sidan.


I mitten på ön finns en fin park med en minnesplats för fiskare som gått bort.


Vi kunde se Marstrand borta i fjärran med bara havet utanför. Allt bara glittrade.


Det fanns en ordentlig väg med trappor och räcken över klipporna.


Röda stugan är ett galleri och vi gick in en sväng och kollade. Inget särskilt vi var intresserade av men det är roligt att de har lite utställningar.


Det blev så klart även ett varv nere på bryggan.



Vid Rökeriet sprang vi på Johan med dottern Rebecca och de två barnbarnen. Så kul!


Det blev sedan en räkmacka på caféet vid bryggan.



En tysk båt lade till. Den var inte stor med tanke på havet de korsar. En liten hund låg bekvämt på däck med en flytväst på. Så söt!


Det blev sedan en fin tur hem över havet. Väl hemma åkte Tobbe och Michi till Jula och köpte ett förråd till. Dynlådorna gjordes rena och vi har ställt en vid varje liten friggebod.


Hemma gjorde vi sedan gratinerad hummer. Vi hade kvar hummer i frysen sedan nyår så det var dags att äta upp den. Jobbiga rester :)


Vi kunde sedan sitta ute och kvällen var stilla och mild. När det blev kyligare hängde vi upp lampan med infravärme som jag fick av Helene. Den är verkligen bra!


Kjell och Birgitta titta över en stund också och det blev, som så ofta här på Rörtången, en oplanerad kväll med goda vänner. Härliga kvällar!