21 februari 2013

Med Josefine till porslinsaffärer

Det är väldigt bra att det finns kamera i telefonen för då kan man ta bilder när som helst. När jag varit och lämnat Fredrik på skolan i morse så blev det ett kort på denna man, med all säkerhet en gästarbetare från kanske Bangladesh, Pakistan eller Indonesien, som sopade gatan. Ett tecken på att lönerna är låga då man kan ha folk i stället för maskiner som fixar upp löven. Ingen arbetslöshet i Malaysia heller, utan man tar till och med in billig arbetskraft utifrån.


Vid elvatiden i morse blev jag upphämtad av Josefine. Vi hade länge pratat om att jag skulle visa henne lite bra porslinsaffärer här i KL och nu blev det äntligen av! Vi började med att åka ut till Sunway Lagoon där Sanroc ligger. De importerar andrahandssortering av porslin som tillverkas i Indonesien. Här kan man till och med hitta svenska märken. Allt är ruffigt, lite smutsigt och tallrikar ligger överallt. Man måster verkligen botanisera. Så här glad blev Josefine när hon hittade Halloweentallrikar till sina tjejer. Pris: 2 RM per tallrik :)


På väg tillbaka mot stan kunde jag knäppa en bild igen då Josefine satt vid ratten. Framför oss körde en mamma och bakom henne satt hennes lilla tjej och klamrade sig krampaktigt fast. En inbromsning och hennes små tunna armar skulle aldrig klarat att hålla henne kvar. Normalt ser man att föräldrarna sätter barnen framför sig. Dessutom är det nästan alltid så att de vuxna har hjälm, men inte barnen, precis som här.


Vi åkte vidare till Damansara Perdana för att äta lite lunch på Mom´s Place. Detta är en malaysisk restaurant där man kan köpa all inredning - allt från stolarna man sitter på till stora portar och roliga skyltar. Denna skylt var dock inte till salu, utan var riktig, även om man knappt tror sina ögon. Det är så vanligt med dubbelparkering så ingen reflekterar ens över det. De tittade lite konstigt på mig när jag tog kort på denna skylt :)


Josefine och jag avslutade sedan med en snabb tur in i Comvox som ligger i hörnan mitt emot restaurangen. Detta är en butik som säljer porslin till restauranger och hotell och nästan allt porslin är helt vitt. Just nu var det halva priset på nästan allt i butiken för att fira det kinesiska nyåret. De har väldigt mycket snyggt! Vi hann precis tillbaka till halvtre då Michi skulle sätta sig i en taxi för att åka ut till Subang och flyga upp till Langkawi för slutbesiktning.

På kvällen var det bokklubb och jag och Helene Premler var värdar hemma hos Helene. Kändes lustigt att skicka ut ett mail från Anki och Helene. Kändes som om jag pratade om mig och min kära syster Helene :) Alltid lika mysigt att träffas och vi blev sju stycken denna gång: Anna B, Nina, Mica, Helen, Lotta S, Karin E och jag. Vi hade gjort färska vietnamesiska vårrullar, parmesankyckling och citronmarängpaj. Gott! Det verkar som om vi i alla fall blir sex från vår bokklubb som åker upp till Langkawi för en sista bokklubb i vårt hus i maj. Blir roligt att ha ett par tjejdagar där uppe!