01 oktober 2009

Kräftskiva med Swea

I lördags var det dags för Sweas största årliga event, Kräftskivan. Den har aldrig varit så välbesökt som i år med över 80 personer som köpt biljetter. Tillsammans med fem kompisar; Eva L, Maria H, Cilla, Karin och Linda åkte vi till ambassadörsparets residens redan klockan fem för att dekorera, fixa förrätter, placering och fördrink. Ambassadörsparet, Helena och Patrick, låter oss låna sitt hem varje år och ställer upp med personal som dukar, fixar och serverar. Miljön blir ju extra trevlig när vi kan vara i ett hem istället för att hyra en lokal någonstans.

Medan vi var iväg och fixade så hade familjen Malmberg fördrink hemma hos sig för lite grannar och vänner och dit gick Michi.

Klockan halvåtta startade festen och för att vara Malaysia så var alla där väldigt i tid. Tio i åtta var alla på plats. Här kan man annars räkna med att folk kan komma en timme sent. Alla välkomnades i entrén med fördrink och placeringskort.

Och sedan var det dags för kräftorna. Inga havskräftor direkt, vilket är aningens godare, men väl kinesiska direkt från Ikea. Det är lika nervöst varje år när vi beställer kräftorna där. De kan aldrig lova när de skall komma in och varje gång man kollar att beställningen är ok har de ingen aning om att det ens finns en beställning. Lika skönt varje gång kräftorna är på plats! Ett år fick vi till och med ta upp kräftor från Singapore!

Varje år har vi en talare som håller talet till kräftan, kvinnan eller vad han vill. I år var det Marias man, Harry, som höll talet på klingande brittiska. Han gjorde vissa reflektioner som man bara kan göra som utlänning. Hur kan den svenska spriten heta Absolut, men en som inte dricker alls heter absolutist. Hur kan vi ha ordet gift med två så olika betydelser som "married" och "poison". Hur kan A-laget vara de sämsta i samhället när det överallt annars är de bästa?
Rätt så roligt och saker man inte reflekterat över förut :o)

Innan middagen var slut fick jag sjunga Sweasången jag skrev till vår invigning 2004. Jag fick till och med sjunga den två gånger då Jocke, som skall flytta hem till jul, glömde filma första gången jag sjöng. Tack för det!

Texten till sången är lite lätt skämtsam om livet vi har här i Asien. Även om inte allt stämmer in så är det en del som stämmer rätt bra. Melodin är Den blomstertid nu kommer:
"Jag ligger här vid poolen och väntar på mitt glas,
med parasoll och sprit i, det skall smaka kalas.
Jag är så utarbetad, har stressat så idag
Först golfklubben på morron och lunch i vänners lag.
*
I morgon blir det mycket, först blir det manikyr,
massage och sen frisören och kanske pedikyr.
När skall jag hämta barnen, nej de får maiden ta,
då hinner jag till gymmet. Åh vad jag har det bra!
*
Semester säger många när de till Sverige far
förstår ej vad de menar, där ingen maid man har
Och där i mataffären, där ingen packar ner,
allt det som jag har handlat, nej ingen där mig ser.
*
Nej, tacka vet jag KL, med varje färdig lunch
och för att bryta mönstret vi tar champagnebrunch
och sen vi bokar resor till världens alla hörn
och han som står för pröjset han kallas direktörn
*
Och vi tar gärna på oss att fixa ditt och datt
för vi gör inget själva, nej det gör maiden glatt
Och nu så är det cocktail på ambassadens residens
och jag har blivit bjuden för min enorma intelligens."
*
Klockan halvtvå kom skolans beställda bussar och hämtade upp oss och kräftskivan var slut för i år :o)