18 september 2010

Utryckning till stan

Igår blev det lite halvpanik! Vi hade köpt flygbiljetter till Thelma för att åka hem till Filippinerna på söndag. För att resa hem som maid, så måste de ha ett tillstånd stämplat av ambassaden. Vi hade för bara någon vecka sedan varit iväg och förlängt hennes visum och arbetstillstånd, som gäller för ett år i taget.

För att få sitt stämplade tillstånd var hon tvungen att ha ett nytt anställningskontrakt. De gäller i två år och det gamla hade precis gått ut. För att fixa klart detta skall hon få en stämpel av Notarius Publicus på kontraktet. Kvart i fyra ringde hon och sade att Michi som arbetsgivare måste närvara hos Notarius Publicus, annars blev det inget stämplat anställningskontrakt och inget tillstånd att resa hem. Biljetterna skulle då förfalla. Vilken soppa!

Michi fick lämna allt på kontoret och kasta sig in i en taxi. Jag var ute och åkte och fick snabbt åka hem, springa upp och hämta hans pass och ner på gatan, där han kom med taxi, och lämna över det.

Fredag eftermiddag är inte den optimala tiden att behöva ge sig in till stan. Normalt sett hur mycket trafik som helst! Han skulle mitt in i smeten då Notarius Publicus ligger brevid Pavillion shoppingcenter. Hur som helst hann han i tid innan vare sig NP eller ambassaden stängde, Thelma fick alla sina tillstånd och biljetterna var klara så hon kan åka iväg på söndag. Hög puls!!

Michi fick jobba sent och på kvällen var vi bjudna till familjen Sjönell på inflyttningsparty och kom inte dit förrän nio efter en händelserik dag. En trevlig avslutning på kvällen!