01 december 2021

Middag med Fredrik

Äntligen fick jag tända adventsljuset. Det brinner ner snabbt när det är så smalt så man får njuta i korta stunder.


Passade ju fint att njuta av det tillsammans med lucka 1 i min Nespressokalender.


Efter att ha jobbat undan på förmiddagen så tog jag tåget in till Paddington strax efter två. Det är en tur på 42 minuter om man tar det långsammaste tåget. Jag har ju alltid med mig en bok i telefonen så tiden går snabbt ändå. Från och med idag har man återigen infört masktvång på alla tåg, tunnelbana, bussar och taxi samt inne i affärer. Jag tog tunnelbanan till Piccadilly och var så mitt i stan.


Första stoppet blev Fortnum and Mason. Älskar deras avdelning för te, marmelader och annat smått och gott. Det var längesedan jag var där nu.


Regent Street var upplyst av flygande änglar.


Jag skulle träffa Fredrik kvart över sex och hann gå runt lite överallt. Hamnade vid Carnaby Street där en liten gospelkör stod och sjöng. Så otroligt bra!


Det var många som stannade och lyssnade.


Fredrik tog med mig till Kurobuta, en japansk restaurang som hade både koreanskt och chinesiskt på menyn och drevs av en grek. Det är väl lite typiskt London med en salig blandning av kulturer. Efter middagen blev jag bjuden på en drink på stammispuben The Chapel innan jag gick till tåget. Så roligt att träffas och höra om vad som händer i hans liv.


Var hemma vid halvelva och packade upp mina små fina burkar från Fortnum and Mason. Lite marmelad, en lagrad cheddar och grovt bröd. Det blir gott till frukost!


Det blev direkt i säng. Imorgon är det byggledarmöte med Thelma och Nasrul i Almasprui. De första kakelplattorna skall sorteras in i rätt rum. Det är fortfarande ledningar som dras, men nästa vecka kommer kaklingen igång. Vi får väl se hur mycket jag vågar låta dem göra...