11 januari 2021

KL går in i lockdown igen...

När vi vaknade på morgonen hade vi meddelande på WhatsApp att Anna och Erik var hemma i lägenheten i Maidenhead igen. Resan hade gått jättebra. De reste halvåtta från Sverige och då sov vi sött här hemma. Alltid skönt att veta att de kommit fram ordentligt. När det var dags för oss att äta frukost var det någon som lade sig väldigt nära. Han tyckte väl att husses korvmacka luktade väldigt gott.


Klockan sex på eftermiddagen kom så beskedet som alla väntat på. Alla röda zoner stängs ner i total lockdown igen. Det är KL, Putrajaya, Selangor, Melaka och några ställen till som berörs. Två personer får lämna lägenheten för att handla. Man får träna utomhus max två personer tillsammans. Allt annat stängs ner. Här på Langkawi fortsätter det som vanligt. Tack och lov att vi är här!

Eftersom vi inte visste om även Langkawi skulle stänga så hade vi besämt oss för att äta ute ikväll, i fall att. Vi tänkte gå tillbaka till den fantastiska japanska men den visade sig vara stängd på måndagar. Istället gick vi till puben Bottle and Glass. De hade ingen mat men man kunde beställa från lite andra ställen på torget. Vi skrattade gott när vi fick tre middagar och fyra öl för 64 ringgit.


Tjugo minuter senare kom en kille in fullastad med tallrikar.


Kanske inte samma gourmetmat eller mysiga ställe som vi tänkt oss, men det var helt ok och blev en rolig historia att berätta. Redan vid nio var vi hemma igen och kollade Queens Gambit avsnitt 6.


Johan Rise skickade bilder idag på läcka in i barummet nere samt i vardagsrummet i Spanien. En otrolig tur att han är på plats och kan hitta felet och fixa till det. Just nu börjar det bli lite mycket. Detta ovanpå hur stängt det är i Malaysia, inga lägenheter kan säljas, oro för Corona överallt. Gränsen börjar bli lite nådd - för de flesta gissar jag.



Det är bara att bita ihop och köra på som vanligt. Ta problem för problem och lösa dem och hoppas på att det inte dyker upp nya.