23 juni 2021

Sverige gruppetta i EM

Ännu en hemmadag här i Malaysia. Det är så konstigt när klimatet och säsongerna alltid är de samma. Det kan lika gärna vara 23 mars, 23 oktober eller som nu 23 juni. Man kan inte tro att det snart är midsommar. Fotar ju alltid böckerna jag läst och färgerna på den här gick ju bra ihop med våra roliga ödlor :)


Pluto vad hos veterinären idag för att mätas och vägas. Ungefär som en bebis. Allt var bra.



Håller ju på med mina genomgångar av garderoberna och är nu ner i Thelmas rum. Mycket pärlor och stenar överallt. Nu hamnar i alla fall allt på ett ställe.


Den 28 juni skall ju vara sista dagen för vår nu hårda lockdown. Det känns dock tveksamt om de kommer att gå över i fas två. Det skall vara färre än 4.000 fall per dag och idag var det 5.244 fall. Det skall vara 10% fullt vaccinerade och just nu är det 5,4% och då kan man ju tänka hur länge de har hållit på med det. Det enda kriteriet som verkar vara uppfyllt är att intensivvårdsplatserna nog inte är under samma tryck då det är fler som tillfrisknar (6.372) än som blir sjuka.

Vid midnatt vår tid var det Sveriges tur att möta Polen i den sista gruppmatchen. Jag gick och lade mig men Michi satt uppe och såg Sverige vinna med 3-2. Härligt! Gruppetta! Helt oväntat. Michi fick telefonsamtal från Chris i Polen som gratulerade till segern när det fortfarande stod 2-2. Det visade sig att sändningarna på C-more låg någon minut efter Europa. Skumt!


Sport är väldigt förbrödrande. Gamla kontakter tas upp igen och stärks i ett gemensamt intresse. Helt underbart!