23 januari 2011

Besök hos Gudrun och Jalrups

Lördagen den 22 januari var jag hembjuden till pappa och Gudrun i Fiskebäck. Hemma var det fortfarande bara 15 grader inomhus och nu var varmvattnet inte mer än 20 grader så jag fick börja med att få låna duschen. Det var väldigt skönt att få en riktigt varm dusch och långsamt tina upp.

Blev sedan bjuden på lunch och det blev fisk som var gratinerad i ugnen med pressad potatis. Mycket gott! Det var första gången jag såg Gudruns lägenhet och den var väldigt ljus och fräsch. Tidigare bodde hon i hus som ett av barnen nu tagit över.

Hade med mig mina halsband så att Gudrun kunde få välja ett till sig som lite försenad julklapp. Så följde sedan kaffe och kaka.

Vid fyratiden var det dags att åka tillbaka hem. På kvällen var jag sedan hembjuden till Thomas och Eva Jalrup tillsammans med Eva Sundberg. De hade lagat fantastisk mat och är väldigt bra på viner, så det blev en riktig gourmetmiddag! Kände mig helt fyrkantig när jag sedan promenerade hem igen. Thomas har nu börjat som chef för sälj och marknad på Ikano och är stationerad i Lund tre dagar i veckan. Just Ikanobanken är ansvarig för IKEA-butikerna i sydostasien, däribland den i KL, så nu får vi försöka lura ner dem snart igen :)

Halsbandsförsäljning och lagning av värmepump

Vaknade till denna strålande vintermorgon den 20 januari. Sjön låg och glittrade mellan björkarna.


Direkt på morgonen fick jag hit rörmokare Kjell Pettersson som kom och gjorde fuktmätningar i vårt hus efter gårdagens konstaterande att bergvärmeanläggningen läcker någonstans. Det har varit jättekallt i huset sedan jag kom. Första dagens 10,6 grader har nu stigit till ca 15 inomhus. Som tur var visade inte fuktmätningarna någonting så det verkar inte ha blivit någon skada i huset. Nu återstår det bara att lokalisera var läckan är som gör att trycket i pumpen sjunker så fort vi kör igång den.

När rörmokaren lämnat huset var det dags att snabbt ge sig ner till Aspenässkolan för lite halsbandsvisning. Trevligt! Efteråt tog jag mig en sväng in till Göteborg för att titta lite i svenska butiker. Anna hade gett mig en lista med hårfärg, strumpbyxor med mera som skulle införskaffas. Har nu lärt mig att strumpbyxor säger man inte längre, utan nu är det tights...

På kvällen hade jag för första gången inget inbokat så jag satte mig framför tv:n på kvällen och skulle se vad som erbjöds. Ingenting, konstaterade jag snabbt. Myste istället under en filt och med en god bok. Inte så dumt det heller!

Nästa morgon hade jag gott om tid att bläddra igenom de två nya bloggböckerna som nu anlänt. Det är så otroligt roligt att få bloggen som bok. Det blir att man sitter och tittar på ett helt annat sätt.

Rörmokaren var tillbaka igen klockan åtta, nu tillsammans med sin son. Med enormt stor tur, eller skicklighet och erfarenhet lyckades de lokalisera läckan till kontoret nere. Nu återstår bara att se hur de skall kunna fixa felet. Eventuellt kopplar vi bort golvslingorna där nere och sätter in element istället.

Pappa och jag var sedan i Allum och fixade födelsedagspresenter till barnen. Fredrik har ju redan fyllt, och Anna blir 18 nu i februari. Myndig!

På kvällen var jag hemma hos Åsa, en kompis sedan över tjugo år. Det är roligt hur det är när man ses. Även om det har gått sex månader emellan så är det som om man sågs förra veckan. Det blev verkligen en mysig kväll. Mindre mysigt när jag tog bilen hem sedan. Det var precis nollgradigt, kolmörkt givetvis och dimma! När jag slog på helljuset var det som om en vit vägg reste sig framför mig i mörkret. Det var skönt att komma hem!