26 oktober 2020

Fixa avlopp med Ekotipset

Har kommit igång med löpningen igen fast det är så mycket jobbigare här. Dels på grund av värmen, dels på grund av den backiga sträckan runt Mont Kiara. Det är bara upp eller ner, aldrig platt. Jag har börjat om på träningsprogrammet och är nu på vecka 4.


Vi försöker ju nu sälja lägenheten i Verve block C. Eftersom lägenheten stått tom ett tag så luktar det lite från avloppen. Har nu gått in på Ekotipset för att se vad man kan göra. Självklart skall det fyllas på med vatten i vattenlåsen, men fick nu också tips om att hälla i bikarbonat och sedan slå på lite ättika. Hittade inte så stark ättika här, bara 5-procentig, men det fick duga. När jag slog på den började det pysa och bubbla. Körde även tvättmaskinen med en citron som jag pressat ur och lagt i en nätpåse. Spännande att se hur det funkar. Lite doftljus åkte också in i lägenheten.


Idag kom beskedet att CMCO förlängs till 9 november, så två veckor till som vi inte får lämna KL. Vi kan inte ens åka till det närmaste IKEA eller 1 Utama för det ligger i Selangor och man får inte passera gränsen. Känns så konstigt! Får boka om vårt flyg till Langkawi. Väntar på att få info att mitt är inställt också på torsdag, annars får jag bekosta ombokningen själv. Man kan bara boka om fram till 48 timmar innan resan så jag har på mig till klockan 14 imorgon. har twittrat och frågat och de brukar vara relativt snabba med att svara...