31 mars 2018

Vår första skiddag

Vi vaknade till en dag med strålande sol och blå himmel. Helt perfekt väder för att ge sig ut i skidbackarna.


Nur skulle ut på skidlektion klockan kvart över tio och var lite nervös. Hon skulle vara med i gruppen som hette Beginner. Inte så många maldivianer som åker skidor...


Anna hade bestämt sig för snowboard i år och fick en väldigt färgglad bräda.


Hon hade också anmält sig till klass och skulle prova Snowboard 2 idag. Kanske lite för lätt, men bättre att börja försiktigt.


Michi och jag åkte upp till toppen med Fredrik och Victoria. Fredrik på snowboard och Victoria åkte skidor som vi.


Annas grupp visade sig vara lite väl enkel så hon kom och åkte med oss ett par åk innan det var dags för lunch.



När vi kom ner hade Nur fortfarande lektion. Tyvärr var läraren en kines som inte kunde någon engelska vilket ju inte gjorde inlärningen lättare... Det var svårt att ta sig ner för minsta backe utan att ramla.



Efter lunchen erbjöd sig Michi att vara skidlärare istället och de gav sig av till nybörjarbacken för att träna svängar.


Vi övriga fortsatte att åka ett tag till. Sedan var det lite fotografering ute. De nya iPhone X har otrolig skärpa i sina bilder så det blev många fina kort.



När vi kom till middagen hade killen som var ansvarig för matsalen fixat bord till oss eftersom vi var så många. Matsalen kan vara ganska full så det var skönt att veta att vi kommer att ha ett eget bord. 


 Denna kväll bjöds det bland annat på Raclette. Det känns verkligen som riktig skidmat. 


Vi var iväg och kollade kvällens show och sedan var det lite musik i baren. Där hade de stället upp massor av glas med små shotglas ovanpå som de sedan välte som dominobrickor så att ett litet glas föll ner i varje dricksglas. Det kan dock inte ha innehållit någon alkohol utan mest färg, för det var barn och vuxna om vartannat som gick och drack ur glasen sedan. 
  

Redan vid tiotiden var alla rejält trötta och det var dags att gå och lägga sig. Skidåktning tar styggt på krafterna!!!