22 november 2014

Tennis, terränglöpning och Langkawi

Medan Michi och jag tog det lugnt på morgonen så var båda barnen igång och tävlade i olika sporter. Anna var anmäld till en tennisturnering för att spela dubbel med Jakob. Laget behövde en tjej och Anna blev tillfrågad. Hon har inte spelat på väldigt länge och var rätt nervös.


Hennes lagkamrater var Kevin, Jakob och Nish. Både Kevin och Nish har tidigare tävlat i tennis och varit riktigt duktiga.


Vi fick lite foton som FuzzyBalls tagit och här ser ju Anna ut som ett riktigt proffs :)



Fredrik tävlade med MKIS i cross country, dvs terränglöpning. Igår sprang han 5 km och idag var det stafett med fem löpare som sprang tre kilometer var. Fredrik hade femte bästa tid med en snittfart på över 16 km i timmen. Ungefär som sin mamma... inte. Mer dubbelt så snabbt. Grymt bra jobbat!


Medan barnen svettades och slet så tog vi en lugn frukost och stack sedan iväg till bilfärjan Ro-Ro Langkawi för att köpa biljetter till vår lilla TD som Michi och Thomas skall köra upp till Langkawi. Nu har vi biljetter dit 29 december och hem 6 januari.


Hemma höll två killar på att bygga ut taket på förrådet då det var lite kort och det regnade in. Nu skall det vara åtgärdat. Som alltid blir saker inte helt klara - nu fattades sexton tegelpannor...


Lunchen blev lite rester från igår och Michi var extra glad när han fick en god tysk Hoegarden.


Strax efter lunchen började det regna, regna och regna. Vi skulle åkt jetski idag, men det blev inget av med det. Vi blev hämtade två trots regnet, men när vi kom ner till stranden så blåste det halv storm. En stackars kille var uppe och åkte paragliding och de fick inte ner honom. De har inga vinschar på båtarna utan man åker ner när båten saktar in, om det då är starka vindar så blir man kvar där uppe. Inte kul. Jetskiåkningen var en present från flera av våra kompisar till mig när jag fyllde femtio och den skulle gå ut nu den 30 november. Vi har inte kunnat åka tidigare på grund av Michis rygg. Vi åkte direkt in till Kuah till Naams kontor för att prata med dem. Där fick vi tala med Marissa, som var ansvarig, och hon gav oss anstånd tills närhelst vi kunde för att boka ny tid. Väldigt schysst!!!


Väl hemma igen blev det mys med kaffe och en god bok. Michi satte på bastun och hoppade in där. Som alltid när man är på Langkawi blir dock de egna stunderna korta. Helt plötsligt dök Mario upp med fru och son och det blev till att plocka fram mer fika.


Läser nu en malaysisk deckare efter tips från Jessika och den är faktiskt riktigt mysig, om man nu kan säga det om en deckare. Roligt att läsa lite lokala författare!


På kvällen hade vi bokat bord på Casa del Mar och försökte ännu en gång få bord på stranden. Det går troll i detta för nu regnade det igen och vi fick sitta under tak. Mysigt det med i och för sig. 


Efter en god drink och en förrätt med räkor serverade med avokado- och mangosalsa så var vi i sjunde himlen. Maten här är otroligt god. Lite dyrare, men bäst på Langkawi.


Väl hemma väntade vår lilla geckokompis på oss. De är för söta :)


Vi fick kort från Angelika att Stella varit överlycklig att Mimmi kunde följa med hem. Inplastad i vagnen låg hon ju riktigt bra!


Kvällen avslutades på altanen innan vi slocknade tidigt. Vitsen här och nu är att det är så skönt att få vila lite!