18 september 2021

Ute i det fria!

Äntligen ute i frihet! Morgonen började med att vi letade oss fram till en myndighet i Batu Muda, en håla i KL med knappt farbara vägar. Hur kan man lägga en myndighet så här? Vi trodde vi var helt fel. Stället skulle vara öppet 10.30 -12.00 så vi var där strax efter det skulle ha öppnat. Fortfarande låst och tillstängt. Det visade sig öppna 11.


När portarna öppnades fick vi bilda två köer och långsamt snirkla oss framåt - med avstånd så klart. Väl framme fick vi visa vår app och att vi fått negativt på sista testet. Våra pass skulle kollas och sedan fick vi detta papper. Där står det att läsa att personen godkänt vårt hälsotillstånd efter dagens kontroll (?????) och att vi nu var fria att gå. Eftersom det i vår app står att även idag är en karantändag så måste vi ha pappret med om vi går ut. Så klipptes de fina rosa banden av.


Första stoppet på vägen tillbaka blev Sushi Zanmai i 1 Mont Kiara. Hur roligt var inte det!


I tidningarna kunde vi idag läsa att Malaysias kung och drottning besöker London. Undrar om de sitter i karantän. Ha ha!


En stund senare kom ett oerhört glädjande besked upp på telefonen. England tar bort sin lista med gröna, gula och röda länder. Länder delas nu upp i enbart gröna och röda. Alla som kommer från gröna länder, dvs de flesta länder i världen, behöver nu inte sitta i karantän, man behöver inte göra pcr-test för att åka till England och man gör ett enklare och billigare test när man kommer fram. Man skall ha två vaccinationer, men så länge man fått AstraZeneca, Pfizer eller Moderna så är det ok, oberoende på var man har fått dem. Vilken lättnad!!!


Thelma flyttade hem till oss igen och vi tog med henne ut ikväll. Det blev - så klart - en öl på Michis favoritpub, Home and Away.



Vi fortsatte sedan till Social i Mont Kiara där det blev middag, med bland annat pekinganka.


Alla ställen stänger klockan tio, vilket nästan är lite skönt. Det blir lite tidigare kvällar och ingen kan säga att man är tråkig för att man går hem tidigt. Fniss!