22 december 2020

Krukor i massor

Det blev ett snabbt besök hos revisorerna i morse klockan nio för att lämna in Luddes pass. Skattemyndigheten måste ha in passet när någon lämnar så att de kan jämföra ut- och inresestämplarna med det man uppgett så att man verkligen har varit en tax resident i landet...! Vi följer upp det varje månad och gör fina listor, plus att allt finns i Immigrations register eftersom allt är digitalt, men här är det papper och koll som gäller. Vid elva kom Susann och hämtade mig och vi åkte ut till Sungai Buloh för att titta på krukor. 


Det fanns hur mycket som helst och kostar nästan ingenting. Vad vi tittade efter var de som är lätta och gjorda i glasfiber. Hittade på ett ställe men där var de från Kina och uppblandade med betong vilket tydligen gjorde dem sköra och man måste ha krukor i. Jag vill mer köpa planteringsboxar.


Snyggt med krukor i lite olika höjder så man kan ha något träd och sedan lite lägre buskar eller blommor på altanen.


Det fanns också snygga krukor med vattenväxter. Inte något för Malaysia med risk för dengue, men för Europa skulle det ju fungera.


Det finns mycket att välja på. Skall man sedan skicka en container så kan man ju slänga med några krukor.


På Potters Garden hittade vi till slut riktiga boxar i glasfiber. Denna kostade 480 RM oprutat, men jag såg mindre hemma och de var betydligt dyrare. 1,35 lång och 40 cm djup.


Vi avslutade med lunch och en sista handelsträdgård nära Susann. Jag köpte här en stor kruka och fyllde den med fem örter, jord mm. Hela krukan med allt gick på 200 kronor. Kan fortfarande fascineras över hur otroligt billigt det är här!


Nu står den fint hemma på balkongen fylld med mynta, citronmeliss, basilika, rosmarin och timjan.


Hemma igen var det dags att fixa till lite inför jul. Idag blev det grönpepparpaté och sedan upptappning av glöggen.



Anna och Fredrik åkte in till stan och gick på Tullen med farmor nära där hon bor. Roligt att de vågar träffas!


Själva gick vi iväg på ett boxningspass och åt middag hemma på balkongen.