15 maj 2016

KL Towerthon

Så var det dags för vårt tredje Towerthon. Michis startgrupp skulle springa klockan halvåtta och vi var där vid sju som tur var. Rätt som det var ropade de upp grupp C och klockan var bara 7.15 när de fick springa iväg. Tur att han hann in i fållan!


När man står längst ner och väntar ser tornet ut att vara rätt långt borta. Först är det löpning 1 km rätt brant uppför och sedan är det 2.058 trappsteg upp till toppen. Låååååååång väg :)


Michi skulle vara klar innan jag började. Skönt för honom! Han såg ju stark ut innan!


Klockan åtta var det dags för kategori E, veteran women som lustigt nog startar från 35 år och uppåt. För killarna är veteran från 50...


Loppet gick bra, om än lite långsammare i år, mycket för att det var ett par-tre grader varmare. Värmen inne i tornet var tryckande och många gick i mitten och var helt slut så det var svårt att ta sig förbi. Det värsta var nästan när man kom upp och det var en timmes kö till hissarna. Tre hissar som tog 20 personer i varje skulle ha ner nästan 2.500 personer. Ingen ventilation fanns heller och ingen dricka delades ut här uppe. Runt mig svimmade minst fyra personer och jag kände mig lite snurrig själv också!.


Till slut var i alla fall tillsammans där nere! Michi lyckades med den fantastiska prestationen att komma in som nummer 20 i sin grupp och jag kom 61 i min grupp. Michi sprang på 26.06.33 och kom 297/1656 män och 336/2544 totalt antal löpare.. Jättebra! Jag fick 36.43.68 och kom 202/888 damer och 1115/2544 av totalt antal löpare. Nöjd med det också! Top 25% bland damer när man ligger i äldsta gruppen och i alla fall övre halvan totalt!


Vi åkte sedan direkt till La Casa och tog en stadig frukost. Nu gällde det att ladda kroppen med energi igen, men båda kände sig faktiskt riktigt pigga!


Jag satte igång bakmaskinen vi köpte igår och provbakade ett bröd. Det ser bra ut. Vi får prova det till frukosten imorgon.


Johan T, Jakob, Johan W och Carl kom hit på lite matlagning framåt eftermiddagen. Bonding time med Soft Touch :)


Det blev korv på längden och tvären. Rökt korv till fördrink som var öl och sedan prinskorv och korv stroganoff med potatismos till varmrätt. Jag satt och gjorde halsband hela dagen och blev sedan bjuden på detta. Trevligt!


Här har vi mästerkockarna!


Tröttheten tog ut sin rätt framåt kvällskvisten och jag tror att Michi slocknade strax efter åtta. Med hjälp av lite kaffe lyckades jag hålla mig vaken lite längre ;)