11 december 2015

Lat dag i London

Våra barn var lite trötta idag efter att ha varit uppe och haft party till fram på småtimmarna. När Michi och jag vaknade hemma hos Fredrik var ingen där. Mateo hade gått iväg för att skriva en tenta och Fredrik hade sovit över hos Anna. Lagom framåt lunch pallrade sig alla ut och vi gick till The Chapel, en pub i närheten. Väldigt mysigt med den engelska pubkulturen!


Puben ligger bara några hundra meter från där barnen bor så jag gissar det är ett stamställe.


Efter lunchen blev det straffkommendering för Fredrik. Vi gick först till Tesco för att handla rengöringsmedel och sedan blev det hem och städa. De har säkert dammsugit och diskat, men med två killar som är uppvuxna med hemhjälp så finns det en hel del de aldrig har lärt sig. Idag fick Fredrik lära sig hur man städar ett badrum ordentligt, alltifrån att börja uppifrån och putsa speglar, vidare förbi lister, handfat, dusch, ner till toalett och golv. Säkert inte så kul idag, men nu vet han i alla fall hur han skall göra. Jag talade om vad som gällde och han putsade och fejade. Han fick också damma bord m.m. i deras vardagsrum. Mateo var dock betydligt slöare och gick och lade sig. Han får ta köket sedan...

På kvällen traskade vi i familjen iväg till Annas favorititalienare och ingen blev besviken!


Fredriks amerikanska kompisar hade sin sista kväll här i London så vi gick vidare sedan till The Met (Metropolitan), en gigantisk pub precis vid Baker Street Station. Vi övriga tre lämnade sedan Fredrik där med hans kompisar.


Anna, Michi och jag avslutade kvällen med en öl på puben inne på deras område. Alla pubar stänger ju klockan elva så det blir inte så sena kvällar. Tror dock alla tyckte det var skönt efter gårdagskvällen.